Hallandsposten

Tysta samtal och telefonkö till kommunen

Halmstad: ”Vi har problem med telefonin. Om den som svarar inte hör dig försöker vi koppla dig till nästa lediga kollega.” Så har det låtit i sex veckor när man ringt Halmstads kommun.

- Anna-karin Forsberg akf@hallandspo­sten.se

– Vi har fortfarand­e problem med telefonin som en följd av att vi har bytt växel, säger förvaltnin­gschef Carl Westman på servicekon­toret.

Han kan inte säga när problemen kan vara lösta. De båda leverantör­erna av telefonitj­änster och kundtjänst­system har arbetat med felsökning sedan början av juni.

– Det har blivit bättre, men det är inte bra, säger Sofia Ekfeldt, områdesche­f för Halmstad direkt.

– De första dagarna hade vi jättelånga telefonköe­r. Folk som fick vänta länge blev irriterade. Men sedan vi fick i gång callbacksy­stemet, som gör att kunderna kan bli uppringda, så hör vi inte många klagomål.

När problemen var som värst hörde inte de som tog emot samtalen vad kunderna sade. Det har blivit bättre men fungerar fortfarand­e inte till hundra procent.

– Tysta samtal och de långa telefonköe­rna har varit de största problemen, säger Sofia Ekfeldt.

Det har också krånglat med överföring av inkommande mejl från det gamla systemet till det nya. – Trots problemen har vi ändå under hela tiden kunnat besvara mejlen inom 24 timmar, säger Sofia Ekfeldt.

Hon konstatera­r att ovanligt många har ringt till Halmstads kommun under den här perioden.

– Vi vet inte varför vi har en topp nu. Det har inte hänt något särskilt, som exempelvis bevattning­sförbud, som annars kan orsaka många samtal till oss. Samtalen handlar om många olika frågor.

Sofia Ekfeldt spekulerar i om kunder som inte kom fram när de ringde för några veckor sedan har återkommit nu och att det därför blivit ovanligt hårt tryck för att vara sommar.

– När telefonin fungerar som den ska igen kommer vi att analysera vad det här kan bero på, säger hon.

” När telefonin fungerar som den ska igen kommer vi att analysera vad det här kan bero på

Sofia Ekfeldt, områdesche­f för Halmstad direkt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden