Hallandsposten

Månadens drömelva – de här tas ut i juli

Förbundsse­rierna drog till sist igång i början av juni och har nu hunnit avverka den första månaden innan sommaruppe­hållet. Då är det dags för Hp-sporten att ta ut följande elva spelare i årets första ”Månadens lag”.

- Pierre Carlsson

Elvan ställer upp enligt en 3-5-2-formation. Följande elva spelare är uttagna för perioden 1 juni-11 juli:

Rasmus Lundgren

Laholms FK (4 matcher, 2 hållna nollar, 3 insläppta mål) Två nollar på fyra matcher är naturligtv­is ett bra facit. Dessutom var han en av lagets bästa spelare i förlusten mot Vejby (2–1), vilket gör att Lundgren tar plats mellan stolparna för den första månaden.

Alva Hed

Halmstads BK (6 matcher, 7 insläppta mål) HBK går starkt i division 1 södra Götaland och med bara sju insläppta mål på sex matcher går en hel del beröm till mittback Hed. Hon tog klivet ner i backlinjen inför säsongen och har varit en klippa i försvaret.

Céline Gysenius

IS Halmia

(7 matcher, 5 insläppta mål)

Lugn, trygg och bra med bollen.

Céline har dessutom varit kvick i tanken när motståndar­na vädrat målchanser, och då har mittbacken ofta satt stopp på de planerna.

Nils Hedström

Laholms FK

(4 matcher, 3 insläppta mål) Vänsterbac­ken har ett finger med i spelet att LFK bara släppt in tre mål i säsongsinl­edningen. Kämpar på bra i det tysta och har bildat en fin kant tillsamman­s med Albin Branting.

Nellie Brynéus

BK Astrio (6 matcher, 4 mål) Utan matchen mot Mariebo hade Brynéus fått svårt att ta sig in i det här laget. Men gör man fyra mål och spelar fram till det sista i en dramatisk vändning så kan man spela sig in i en sån här elva.

Maja Ljungberg

Laholms FK (5 matcher, 1 mål) Är spelmotorn i LFK och gör alltid gedigna insatser när hon patrullera­r mittfältet på Glänninge Park. Kan säkert vara intressant för andra klubbar högre upp.

Sten Preuss

BK Astrio (8 matcher, 5 mål) Preuss glider så ofta mellan mittfält och anfall att man inte vet var man har honom. Här tar han plats på det offensiva mittfältet, och med kvalitén på små ytor, passningss­pelet han besitter och förmågan att dyka upp på rätt plats och göra mål så är han ett välkommet tillskott i elvan.

Moa Jönsson

IS Halmia (7 matcher, 1 mål) Likt Ljungberg i LFK är Jönsson motorn för Halmia, vilket inte minst syntes i derbyt mot Astrio. Värderar nästan alltid rätt med bollen vid fötterna och är en stor anledning att Halmia toppar tabellen.

David Danielsson

BK Astrio (8 matcher, 6 mål) Succémanne­n har varit en fin injektion i nykomlinge­n Astrio. Mål i de fyra första matcherna och sex sammanlagt än så länge, och det känns alltid farligt när han får bollen på vänsterkan­ten.

Sofia Voldby

IS Halmia (7 matcher, 7 mål) Ett mål på fyra matcher innan hon fullkomlig­t exploderad­e. Hattricket mot Astrio i derbyt följdes upp av ett nytt hattrick mot Ulricehamn, och trots tuff konkurrens är hon gjuten i elvan.

Moa Karlsson

Halmstads BK (6 matcher, 7 mål) En annan som sett målen flöda in är Moa Karlsson. Hbk-produkten, som numera tillhöra damallsven­ska Vittsjö men som lånats tillbaka till de blåsvarta, har även hon stått för ett hattrick och med mer än ett mål per match bildar hon ett giftigt anfallspar med Voldby.

Fotnot: Elvan tas ut av de elva lokala spelare i förbundsse­rierna i svensk fotboll (division 1 och 2 för damerna, division 2 och 3 för herrarna) som Hp-sporten tycker har presterat bäst under en angiven period. Den här gången avses prestation­er mellan den 1 juni och 11 juli i seriespel ligga till grund för utnämninga­rna.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Nellie Brynéus, BK Astrio.
Bild: Roger Larsson Nellie Brynéus, BK Astrio.
 ?? Bild: Johan Persson ?? Sofia Voldby, IS Halmia.
Bild: Johan Persson Sofia Voldby, IS Halmia.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden