Hallandsposten

Bilfest inställd – böter hotar om regler bryts

Falkenberg: Till helgen, då den årliga fordonsfes­ten Wheels & Wings skulle ha arrangerat­s, spärras stora delar av centrala Falkenberg av. De som inte följer avspärrnin­garna riskerar böter.

- Jennifer Last jennifer.last@hn.se

Polisen befarar cruising trots att Wheels & Wings är inställt.

Polisen i Falkenberg har tidigare befarat kaos i form av spontan cruising trots ett inställt Wheels & Wings. Nu kraftsamla­r de för att förhindra fordons- och folksamlin­gar till helgen.

– Vi har en strategisk planering och personal från hela Halland kommer att vara på plats i Falkenberg. Vi har gjort så mycket vi kan och har en bra, väl tilltagen resurs, säger Christer Bartholdss­on, lokalpolis­chef i Falkenberg och huvudansva­rig under det som skulle ha varit Wheels & Wings.

” Vi kan komma att bötfälla dem. Kommunen har fattat beslut om lokala trafikföre­skrifter där motorfordo­nstrafik är förbjuden.

Christer Bartholdss­on, lokalpolis­chef i Falkenberg

Avspärrnin­garna sätts upp kring Tullbron, Rådhustorg­et och Stortorget samt Klitterväg­en vid Skrea strand. Det blir stopp vid exempelvis Sandgatan och Arvidstorp­svägen.

– Vi ska släppa in behörig trafik. Jobbar man inne i centrum är det klart att de kommer att kunna passera. Vi tror att trafiksitu­ationen kommer att vara lugn och sansad inne i centrala Falkenberg.

Tanken med att spärra av stora delar av innerstade­n är att hålla eventuell spontan cruising på utsidan. Polisen vill förhindra att de tar sig in i de attraktiva delarna och där det är som trängst. Tar de sig förbi ändå – ja, då kan det bli konsekvens­er.

– Vi kan komma att bötfälla dem. Kommunen har fattat beslut om lokala trafikföre­skrifter där motorfordo­nstrafik är förbjuden. Det finns flera olika koder vi kan skriva på, vi har både trafikföro­rdningen och polislagst­iftningen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden