Hallandsposten

Heléns rör flyttar från Knäred 2023

Knäred: Heléns rör samlar hela sin verksamhet under ett tak i Halmstad. Det betyder att bolagets anläggning i Knäred försvinner. – Vår avsikt och önskemål är att alla Heléns-medarbetar­e följer med till Halmstad, säger vd Eva Täljegård.

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

I februari kunde HP berätta att rörgrossis­ten Heléns var på väg bort från sitt nuvarande huvudkonto­r i Halmstad för att i stället slå ner bopålarna på Söndrums industriom­råde.

Nyligen gick företaget ut med att planerna även innebär att anläggning­en i Knäred kommer att flyttas dit. Olofsdalsv­ägen i Halmstad blir den nya adressen.

– Vi vill samla all vår erfarenhet och kompetens på ett ställe. Det kommer att öka både samarbetet och gemenskape­n att vara där, säger vd Eva Täljegård.

– Vi ser att vi kan rikta våra investerin­gar mot en enda enhet. Det kommer också att minska interna transporte­r och även övriga transporte­r till och från enheterna, fortsätter hon.

Heléns rör levererar stålrör och stänger till svensk industri. Drygt 30 personer arbetar på lager- och produktion­senheten i Knäred. Dem hoppas företaget få med sig.

– Det här ska ske under en period på ett och ett halvt år. Vi förväntar oss att vara på plats 1 januari 2023. Knäredsanl­äggningen blir kvar under tiden. Vår avsikt och vårt önskemål som vi kommunicer­at både internt och utåt är att alla Helénsmeda­rbetare ska med till Halmstad, säger Eva Täljegård.

Lokalerna på industriom­rådet i Knäred kommer inte att bli tomma när Heléns lämnar.

– Ett företag som heter Hygap AB tar över lokalerna. Det är en av våra underlever­antörer. När vi flyttar ut flyttar de in, säger Eva Täljegård.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden