Hallandsposten

Arvidsson segrade hemma – tog hem femte raka i SPT

– Det kunde inte gå så mycket bättre, säger Sofia Arvidsson. Ja, för finalseger­n med Baharak Soleymani mot Anna Åkerberg/amanda Girdo var övertygand­e. Och efter Spt-segern på hemmaplan i Villshärad skickar Arvidsson en vädjan om banornas framtid.

- Pierre Carlsson pica@hallandspo­sten.se

Finalen var under kontroll rakt igenom.

Redan i matchens första game bröt Arvidsson/soleymani motståndar­nas serve och när ytterligar­e ett break kom vid ställninge­n 4–2 så kunde Sofia avgöra första set.

I andra set höll Åkerberg/girdo sin serve i första gamet, men sedan gav sex raka gamesegrar Arvidsson hennes femte raka Swedish Padel Tour-titel tillsamman­s med Soleymani efter seger i Golden Point i sista setet.

– Jag tycker vi hittar en bra taktik och fick matchen dit vi ville. Det kändes som att vi var etta på bollen och bestämde, säger Arvidsson och fortsätter:

– Men det är tajta game, vi vänder när vi ligger under med 40–15 ett par gånger som är mentalt viktigt. Vi kände också att vi hade övertaget och de fick spela väldigt bra för att vinna poäng i dag. Vi var väldigt snåla, spelade väldigt stabilt och gör vår bästa match i turneringe­n.

Segern, med setsiffror­na 6–2, 6–1, innebär att duon plockat hem samtliga fem Spt-titlar den här säsongen. Att få vinna i Villshärad var stort för Sofia, som aldrig tidigare tagit hem en så här stor tävling på hemmaplan.

– Det är en dröm, herregud. Just med minnena för ”Barre” också, hon skadade sig här för två år sedan och även att det är första tävlingen med publik, säger hon.

Banorna i Villshärad är som känt hotade av rivning både i ett bygglovsär­ende hos Halmstad kommun och i ett ärende hos Länsstyrel­sen gällande strandskyd­d och tillstånd enligt landskapsb­ildsskydde­t. Arvidsson är tydlig med vad hon hoppas angående banornas framtid.

– Jag hoppas att Halmstad kommun låter den här anläggning­en vara kvar. Den betyder så mycket för så många, så det hoppas vi på. Om den inte blir kvar, vad betyder det att avsluta med att vinna här?

– Så vill man inte tänka, men vi är väldigt glada att vinna turneringa­r för det är inte så lätt. Femte raka, det är en väldigt bra prestation som vi får vara stolta över, säger Arvidsson.

För det andra hemmahoppe­t John Larsson, som spelade med Pablo Figueroa, blev veckan inte lika lyckad. I semifinale­n blev Pierre Bonfré/viktor Stjern för tuffa, och Larsson var besviken efter matchen som slutade 6–4, 6–4.

– Matchen var såklart väldigt tuff och de är väldigt bra, Pierre och Viktor. Så det är inget att säga om, säger John och fortsätter:

– Sen gör jag inte en match som jag vill minnas. Att man inte lyckas prestera på hemmaplan, det gjorde faktiskt ganska ont i början. Direkt efter matchen känner man att det var nära till tårar, för att man så gärna vill vinna inför hemmapubli­ken. Nu när man fått lite distans till det så känns det ändå som att vi gjort en okej tävling. Gör man en dålig match hit och dit så är det okej. Shit happens, och det är bara att gå vidare.

Larsson menar att just Bonfré/ Stjern, som föll i finalen mot stora favoritern­a Jose Carlos Vampos och Cayetano Rocafort med setsiffror­na 6–2, 3–6, 6–4, är ett motstånd han har svårt med. Just att förlusten kom i semifinal på hemmaplan var ändå svårsmält.

– Man vill så hemskt gärna och så kan man inte bjuda upp tillräckli­gt alls. Då blir man väldigt besviken på sig själv.

Både Arvidsson och Larsson ska de kommande veckorna spela en uppvisning­stävling i Fiskebäcks­kil utanför Lysekil, innan de sedan bägge ställer upp i Eurofinans Invitation­al i Båstad.

– Så det blir mycket padel, det är kul, säger Arvidsson.

– Det är mycket tävlingar framåt, men det är bara kul. Så jag får släppa det här och ta nya tag så får vi se hur det går framåt, säger Larsson.

 ?? Bild: Johan Persson ?? Sofia Arvidsson, i par med Baharak Soleymani, vann Swedish Padel Tours femte deltävling för årets när tävlingen avgjordes i Villshärad.
Bild: Johan Persson Sofia Arvidsson, i par med Baharak Soleymani, vann Swedish Padel Tours femte deltävling för årets när tävlingen avgjordes i Villshärad.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden