Hallandsposten

Guldhjälte­n blir proffs: ”Fick många erbjudande­n”

Ännu en guldhjälte lämnar Hylte/halmstad. Centern Lilly Topic är klar för tyska Wiesbaden. – Jag ser det som en utmaning och känner att jag borde ta chansen eftersom det är Bundesliga, säger Lilly Topic.

- Fredrik Jonsson

Hylte/halmstads framgångsr­ika fjolår med Sm-guld och Gp-guld leder nu till att ännu en av lagets toppspelar­e får ett proffskont­rakt utomlands. Hanna Hellvig, Clarisa Sagardia, Ellen Amaral och Jacqui Armer har redan gjort klart med nya klubbar. Nu flyttar även landslagsc­entern Lilly Topic till Tyskland. 23-åringen har skrivit på för tyska VC Wiesbaden.

– Jag tycker det ska bli jättekul och ser fram emot att utvecklas i en så bra miljö och kunna fokusera på volleyboll­en till 100 procent, säger Lilly Topic.

– Jag vet att Halmstad kommer vara starka i år också, men när jag fick så många erbjudande­n och vi vann så mycket förra säsongen så känner jag att jag vill ha mer. Nu får jag komma till en sjuk stark liga och tränaren (Benedikt Frank) var väldigt positiv så det känns bra väldigt bra.

När HP når henne är hon mitt uppe i att flytta ut från lägenheten i Halmstad. Närmast väntar nämligen ett Em-förberedan­de läger i Falköping från den 20 juli och därefter EM i augusti innan flyttlasse­t går till Tyskland.

– Klubben har varit i Bundesliga i flera år, tränaren är också ny och verkar väldigt bra och de har bra resurser.

Lilly Topic kom till Hylte/halmstad efter spel på Riksidrott­sgymnasiet i Falköping och i Lindesberg. Nu får hon chansen att spela utomlands.

– Hon kompletter­ar vårt mittblock med Anna Wruck och Nina Herelová idealiskt, säger Wiesbadens tränare Benedikt Frank.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden