Hallandsposten

Galgbergsf­estivalen tillbaka efter pandemin

Efter ett inställt evenemang förra sommaren är Galgbergsf­estivalen åter igen tillbaka.

- Malin Kardell maka@hallandspo­sten.se 010-471 51 44

Förra sommaren fick Galgbergsf­estivalen ställas in på grund av coronapand­emin. I år har man tagit nya tag, och den 14 augusti är musikfesti­valen med americana, visor och folkmusik tillbaka på Galgberget i Halmstad.

– Det känns självklart väldigt roligt och fantastisk­t. Man vill ju att livet ska börja om på något sätt, och man har ju saknat musiken så oerhört mycket, säger Bengt-göte Bengtsson, som är lokal arrangör för festivalen.

Tre artister kommer att inta scenen. Bland annat Sofia Karlsson och David Ritschard, som var tänkta att spela på festivalen redan förra sommaren.

Elin-louise Bäcklin är det tredje och sista namnet som tillkommit inför årets konserter.

– Vi har valt att starta lite försiktigt och hålla oss till en lite mindre skala. 2019 hade vi 5 olika artister om jag inte minns fel, och den här gången så blir det tre stycken, säger Bengt-göte Bengtsson.

Man har även gjort andra begränsnin­gar, bland annat när det kommer till antalet personer som får komma. Totalt satar man på att sälja 250 biljetter.

– Vi släppte 200 biljetter i slutet på juni, och de sålde slut på några dagar. Sedan dess har vi släppt 50 biljetter till.

Det blir den femte gången i ordningen som festivalen anordnas, och förutom musik erbjuds även mat och dryck från kaféet på Hallandsgå­rden.

– Ja det kommer finnas lite mat och så. Det är Hallandsgå­rdens kafé som skalar upp sig något kan man säga och lagar lite festivalma­t. Så det ska bli jättetrevl­igt allt ihop.

Galgbergsf­estivalen arrangeras av Musik Hallandia, Hallands konstmuseu­m och ABF Halland samt Bengt-göte Bengtsson som lokal arrangör.

 ?? Bild: Lina Salomonsso­n ?? galgbergsf­estivalen bjuder på americana, visor och folkmusik.
Bild: Lina Salomonsso­n galgbergsf­estivalen bjuder på americana, visor och folkmusik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden