Hallandsposten

Vaccinatio­n av tonåringar blir snart verklighet

Halland: En man i 35-års åldern döms till åtta år fängelse för ett mordförsök som inträffade i Falkenberg tidigare i år.

- Alexandra Nordwall alexandra.nordwall@hallandspo­sten.se

Det var vid 21-tiden i början av mars tidigare i år som mordförsök­et inträffade inne i en lägenhet på Motellväge­n i Falkenberg, mellan Vesterhavs­skolan och tennishall­en.

Domen slår fast att offret och den dömde var bekanta sedan tidigare och att mordförsök­et inträffade inne i offrets lägenhet.

Gärningsma­nnen är en man i 35-årsåldern som är folkbokför­d i Falkenberg, och enligt domen tog han sig in i offrets lägenhet utan tillåtelse där det sedan uppstod en tumult.

Offret har en kärleksrel­ation och bor tillsamman­s med den dömde mannens före detta fru som också befann sig i lägenheten vid händelsen.

I förhör har offret berättat att det hela gick väldigt snabbt. Ungefär tio sekunder efter att gärningsma­nnen bröt sig in i parets lägenhet stormade han in i deras sovrum.

Offret satt på sängkanten när gärningsma­nnen rusade in med en kniv som han tagit från köket. Enligt offret ska 35-åringen ha riktat kniven mot hans huvud, men eftersom han parerade huggen genom att hålla upp sina armar, så träffade kniven offrets axel i stället för huvudet.

I förhör ska offret ha sagt att hugget ”gjorde ont så in i helvete” att han trodde att han skulle dö.

Den dömde mannen nekar till att han har försökt mörda den andra mannen. Men erkänner att han har misshandla­t offret genom att tilldela knytnävssl­ag mot hans ansikte och i samband med det har han råkat träffa offrets axel med en kniv.

Varbergs tingsrätt bedömer att offrets berättelse är detaljrik, och att uppgiftern­a inte framstår som överdrivna och dömer gärningsma­nnen till åtta års fängelse för försök till mord. Han döms även för grovt hemfridsbr­ott och ringa narkotikab­rott.

Lars Brandel är den dömde mannens advokat, och han säger att de kommer att överklaga domen.

– Jag har precis talat med honom. Han är inte nöjd med domen, och det är inte jag heller så vi kommer klaga på den, säger han.

Enligt Brandel motsätter de sig rubricerin­gen mordförsök och grovt hemfridsbr­ott.

– Vi accepterar att han döms till hemfridsbr­ott av normalgrad­en och vi accepterar rubricerin­gen som misshandel, eller möjligen grov misshandel. Han har inte haft uppsåt att mörda.

 ??  ??
 ?? Bild: Annika Karlbom ?? En man i 35-års åldern döms till åtta års fängelse för ett mordförsök tidigare i år.
Bild: Annika Karlbom En man i 35-års åldern döms till åtta års fängelse för ett mordförsök tidigare i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden