Hallandsposten

Studenter valde food truck före sommarjobb

Halmstad: Tre studenter i Halmstad tackade nej till sommarjobb för att bli egna företagare. I stället köpte de en food truck, skaffade en plats på Stora torg i Halmstad och började servera hamburgare under namnet Beachin’ Burgers.

- Daniel Kämäräinen dk@hallandspo­sten.se

För studentern­a Erica Jonsson, hennes pojkvän Oscar Lagervall och hans lillebror Emil, var sommarplan­erna egentligen klara. En skulle jobba på lager och två av dem i butik.

I stället sa de upp sig och startade eget företag. De bestämde sig för att skaffa en food truck och kom snart fram till att de skulle sälja hamburgare.

– Vi gillar verkligen hamburgare alla tre och tycker att det har saknats ställen här i Halmstad som har det till ett bra pris. Eftersom vi själva är studenter var det viktigt att inkludera den målgruppen och därmed ha skäliga priser.

Till vardags studerar Erica Jonsson och Oscar Lagervall på Högskolan i Halmstad där hon läser till civilingen­jör och han Digital design och innovation. Oscars lillebror Emil går på Kattegattg­ymnasiet.

– Vi kände att det vore kul att göra något helt annat ett tag innan karriären drar i gång efter studierna, säger Erica Jonsson. Vi tycker att entreprenö­rskap är väldigt roligt och tänkte att detta skulle vara en bra erfarenhet att ha med sig.

I vintras började de ta stegen mot att stå med sin vagn på Stora torg i Halmstad.

Erica Jonsson förklarar att det var väldigt mycket att sätta sig in i med att köpa vagn och skaffa tillstånd. Men sedan de öppnade i mitten av juni har de fått så positivt gensvar att allt jobb innan premiären snabbt betalade av sig.

Trots att projektet inte har något med deras studier att göra menar hon att de är väldigt glada att de tagit steget och provat på att vara egenföreta­gare.

– Jag skulle absolut uppmuntra andra att göra samma sak, säger Erica Jonsson. Det är en härlig frihet i detta. Vi bestämmer råvaror och meny själva. Och om vi vill ta vår vagn till en ny plats eller medverka på något event så kan vi det.

Ett evenemang som de hoppas kunna närvara på är när Högskolan i Halmstad ska anordna SM i solbilsral­ly i augusti.

Kan er food truck bli ett framtidspr­ojekt trots att ni studerar något helt annat?

– Det är inte omöjligt, svarar Erica Jonsson. Min sambo säger att han kan tänka sig att jobba vidare med det här efter sin examen nästa vår. Då tar också hans lillebror Emil studenten, så de kanske kör på och gör något större av detta. Vi får helt enkelt se vad som händer, säger hon med ett leende.

 ?? Bild: Daniel Kämäräinen ?? Den rullande hamburgerr­estaurange­n kommer stå på Stora torg i Halmstad hela sommaren.
Bild: Daniel Kämäräinen Den rullande hamburgerr­estaurange­n kommer stå på Stora torg i Halmstad hela sommaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden