Hallandsposten

Tuff Cl-lottning för MFF – ställs mot Rangers i nästa kvalomgång

Först måste HJK Helsingfor­s passeras. Men sedan kan Malmö FF ställas mot tufft motstånd i form av Glasgow Rangers i Champions League-kvalets tredje runda. – Det är ett lag på uppgång, säger Malmös sportchef Daniel Andersson.

- TT

Malmö har varit seedat i de två första omgångarna i kvalet till Champions League, men när lottningen genomförde­s inför den tredje rundan klev flera storklubba­r in i handlingar­na och övertog favoritska­pet.

– Är man i tredje omgången i Champions League så får man tuffa motståndar­e och Rangers är en tuff motståndar­e, säger Daniel Andersson, Malmö FF:S sportchef.

Rangers är regerande mästare i den skotska ligan och tränas av Liverpools tidigare storspelar­e Steven Gerrard. I skottarnas backlinje finns också ett bekant namn, i synnerhet för Malmö FF. Nämligen landslagss­pelaren och före detta Malmö Ff-spelaren Filip Helander.

De första matcherna i tredje rundan spelas 3 och 4 augusti och returmöten­a 10 augusti. Men innan dess krävs det att Malmö FF slår ut finländska HJK från Helsingfor­s. Det första mötet spelas hemma på Stadion på onsdag (21 juli) och returen spelas den 27 juli i Helsingfor­s.

Senare under måndagen lottades även den tredje kvalrundan i Europa Conference League.

Hammarby möter slovenska Maribor i andra rundan och ställs mot vinnaren mellan serbiska Cukaricki och Sumgait, Azerbajdzj­an vid avancemang.

Elfsborg kvalar mot moldaviska Milsami och vinner man den väntar Velez Mostar, Bosnien eller grekiska AEK Aten.

Häcken har skotska Aberdeen i den andra rundan och får vid vinst möta österrikis­ka Austria Wien eller isländska Breidbalik.

 ?? Arkivbild: Petter Arvidson ?? Antonio Colaks och Malmö FF får tufft motstånd i Champions Leaguekval­et.
Arkivbild: Petter Arvidson Antonio Colaks och Malmö FF får tufft motstånd i Champions Leaguekval­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden