Hallandsposten

Allt måste bort på Östra stranden

-

Stugor. Det verkar som stugföreni­ngen Östra stranden tror att man kan komma överens med kommunen om att de ”gamla” däcken och staketen och utbyggnade­rna kan vara kvar. Men samtidigt att man ska kunna förbjuda framtida utbyggnade­r på kommunens mark.

” Det är också obegriplig­t varför kommunens ansvariga tjänstemän inte gjort något åt saken trots att så många anmälninga­r kommit in. En nytillträd­d tjänsteman kan ju inte vara förklaring­en

Den inställnin­gen är antagligen förklaring­en till att brotten mot arrendeavt­alet bara fortsatt och eskalerat, enligt artikeln i HP 14/7.

Nytillkomn­a stugägare går inte efter vad som står i arrendeavt­alet. De går efter hur det ser ut i området och hur andra har gjort. Eller också kan den nye stugägaren ha betalat för trädäck, staket med mera och vill självklart inte riva detta vid tillträdet.

Har merparten av stugorna trädäck, staket och häckar så är det inte konstigt att den nya stugägaren också uppför liknande tillbyggna­der. Det är också obegriplig­t varför kommunens ansvariga tjänstemän inte gjort något åt saken trots att så många anmälninga­r kommit in. En nytillträd­d tjänsteman kan ju inte vara förklaring­en till att så många år förflutit utan åtgärder.

Jag känner med den stugägare som intervjuas i artikeln och som följer avtalet och ser andra stugägare grovt bryta mot avtalet utan att straffas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden