Hallandsposten

Mer kamp än skönspel i Hallandsde­rbyt

Första halvlek var inte mycket att skriva hem om för Halmstads BK del. Inledninge­n på matchen var visserlige­n hemmalaget­s, men efterhand tog gästande Varberg över matchen mer och mer.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

Sport: Halmstads BK tog emot Varbergs Bois i det första Hallandsde­rbyt mellan klubbarna i Allsvenska­n. Det blev en match som präglades av mer kamp än skönspel – och som bjöd på dramatik.

Halmstad höll dessutom på att ställa till det rejält efter dryga fem minuters spel.

Andreas Johansson blev förbipassa­d och Hbk-målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist rensade undan bollen långt ute i planen rakt på en Varbergssp­elare som skickade bollen mot öppet mål, men Nilsson Säfqvist hann tillbaka.

Efter dryga kvarten trillade Joseph Baffo vid sidlinjen och i fallet fick han linjedomar­ens flagga i ansiktet men Hbk-anfallaren kunde spela vidare efter några minuters omplåstrin­g.

Det var ändå hemmalaget som skapade första halvlekens två bästa chanser, båda signerade Samuel Kroon.

Ett inlägg från Simon Lundevall studsade fram till Kroon som nickade i ribban.

Andra möjlighete­n skapades när Edvin Kurtulus hittade Antonsson som skarvade vidare till Kroon men där Varbergsmå­lvakten och Hbk-bekante Stojan Lukic räddade.

– Jag tycker inte riktigt att vi kommer upp i nivå, Varberg får hålla i bollen lite för enkelt och vi får inte till den pressen som vi vill. Samtidigt är det vi s0m skapar de farligaste målchanser­na och det är klart att vi ska göra något mål, framför allt den där nicken som visst kommer snabbt och studsar men där ska jag göra mål, säger Kroon till Discovery + och fortsätter:

– Det andra var ett jättefint samspel och vi har tränat mycket på de grejerna där jag smiter emellan två av deras spelare, får en touch och så gör deras målvakt en jätteräddn­ing när han kommer ner fint med handen. Ibland gör motståndar­na det bra också.

I andra halvlek fick Varberg på en lurig boll direkt mot Nilsson Säfqvist som hängandes i ribban fick ut bollen till en ofarlig hörna.

Karim fick lämna plats åt Mikael Boman i anfallet samtidigt som Varberg plockade ut Gideon Mensah och nyförvärve­t från Holland Des Kunst till förmån för Anton Liljenbäck och Ryan Moon.

Tashreeq Matthews skickade iväg hörnan som Moon påpassligt nickade i mål i sin första bolltouch i matchen och vips var det ledning för Varberg.

Hemmalaget gick för en kvittering och bytte in Dusan Djuric i stället för Erik Ahlstrand på mittfältet.

HBK fick en lysande möjlighet när Boman drogs ner av Hampus Zackrisson och fick frispark från nära håll men Lundevall skickade bollen i muren.

Matchen höll på att rinna ifrån hemmalaget men i minut 79 fick så den 1 732 åskådare stora publiken på Örjans vall äntligen jubla.

Ett inlägg från Lundevall hittade Kroon på bortre stolpen och denna gång satt nicken bakom Lukic.

Halmstad fick avsluta matchen på tilläggsti­d med en man mindre på planen efter att inbytte Thomas

Boakye klippt Varbergs Jean Carlos De Brito över hälen och fått syna det röda kortet.

På tilläggsti­d utespelade­s kaosartade scener på Örjans vall när Luke Le Roux kom i hög fart och kapade inbytte Emil Tot Wikström och fick syna sitt andra gula kort i matchen.

Samtliga spelare på planen var mycket irriterade på varandra och när sedan Samuel Kroon också åkte på en smäll protestera­de publiken högljutt på läktarplat­s.

Hbk-managern Magnus Haglund protestera­de och fick även han syna det röda kortet och avsluta matchen på läktarplat­s.

Matchen slutade 1–1 och HBK är fortsatt obesegrade på hemmaplan i årets allsvenska.

??  ??
 ?? Bild: Krister Andersson ?? Halmstads Samuel Kroon jublar efter 1–1 mot Varberg.
Bild: Krister Andersson Halmstads Samuel Kroon jublar efter 1–1 mot Varberg.