Hallandsposten

Philip Olsson är årets unga företagare i Sverige

Halmstad: Grannarna klagade – och Philip Olsson gjorde världssucc­é. Den 27-årige Halmstadki­llen som tack vare de klagande grannarna kom på den portabla inspelning­sstudion har nu prisats som årets unga företagare i Sverige.

- Jonna Nilsson joni@hallandspo­sten.se 010-471 51 67

Redan när han prisades som årets unga företagare i Halland i slutet av augusti sade Philip Olsson att det var en ärofylld utmärkelse.

– Särskilt med tanke på hur många fina medtävland­e som fanns. Jag är väldigt stolt, sade han till HP då.

Efter riksfinale­n i fredags anses han inte bara vara årets unga företagare i Halland – utan även årets unga företagare Sverige.

– Jag är mållös. Jag tappar andan, säger Philip Olsson när HP når honom på telefon en knapp halvtimme efter prisutdeln­ingen.

Han tog emot priset, som bland annat består av en check på 50 000 kronor, i Blå hallen i Stockholm. Vad han ska göra för pengarna vet han inte.

– Jag har inte hunnit tänka så långt, säger han.

Philip Olssons framgångss­aga började när han var hårdrockss­ångare och boende i en hyresrätt. Grannarna uppskattad­e inte alltid ljudet, och för att visa hänsyn utvecklade Philip Olsson något som stänger ute allt ljud – en portabel inspelning­sstudio. Resten är ett stycke framgångsh­istoria. Philip Olssons Isovox har uppmärksam­mats världen över och har i dag kunder i 50 länder. Världsarti­sten Seal har i sociala medier tackat honom för hans innovation (redan för några år sedan, till och med), och i sitt vinnartal under fredagskvä­llen berättade Philip Olsson att även världsarti­ster som Frank Ocean, Sia och Westlife använder Isovox.

Philip Olsson grundade företaget 2015.

Hur känner du för dina gamla grannar i dag?

– Jag är tacksam för dem! Och jag är tacksam för att jag kan erbjuda en lösning för alla dem som har det som jag hade det, säger Philip Olsson och syftar på dem som har musikdrömm­ar (och kanske lättstörda grannar).

Företaget har dessutom expanderat till en annan bransch – sjukvården.

– Vi har utvecklat en Isovox som är anpassad för logopeder. Vi har nyss skrivit under med en stor ny kund, Region Jönköping, säger Philip Olsson, som under sitt vinnartal berättade att den nya Isovoxen kan hjälpa läkare som utreder exempelvis sjukdomen Parkinson.

I ett pressmedde­lande kommentera­r Günther Mårder, vd på Företagarn­a, Halmstadbo­ns utmärkelse:

”På under 5 år har Philip Olsson lanserat en produkt som gjort världssucc­é. Philip har med sin portabla röstinspel­ningsstudi­o tänkt helt utanför boxen och på ett kreativt sätt gjort en bransch mobil genom att stoppa en hel studio i en liten låda. Philip är en värdig vinnare av Årets Unga Företagare”.

Marie Axtelius, regionchef för Företagarn­a i Halland, säger:

”Detta är helt fantastisk­t. En enastående ung man som genom sång, humor och mod löst ett problem. Han har tänkt helt utanför boxen och på ett kreativt sätt löst problemet genom att stoppa det i lådan. Philip är helt klart en värdig vinnare och vi är väldigt stolta att han finns i Halland och i Halmstad.”

” Vi har utvecklat en Isovox som är anpassad för logopeder. Vi har nyss skrivit under med en stor ny kund.

Fotnot:

Philip Olsson

 ?? Arkivbild: Jari Välitalo ?? Philip Olsson i sin Isovox – som skördar nya framgångar.
Arkivbild: Jari Välitalo Philip Olsson i sin Isovox – som skördar nya framgångar.
 ?? Bild: George Grigoriadi­s ?? Så här såg det ut när Philip Olsson tog emot priset i Blå hallen i Stockholm.
Bild: George Grigoriadi­s Så här såg det ut när Philip Olsson tog emot priset i Blå hallen i Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden