Hallandsposten

Volvochefe­n tror på kurslyft

Volvo Cars siktar på börsnoteri­ng den 28 oktober. Värdet blir uppemot 200 miljarder kronor. Ett rimligt pris som kan ge en värdeöknin­g, enligt vd Håkan Samuelsson.

- Tobias Österberg och Olle Lindström TT

Prislappen ligger på 53–68 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt värde på Volvo Cars på 163– 200 miljarder kronor, enligt ett pressmedde­lande från bilföretag­et.

– Jag tycker att det är viktigt att priset ska stå i relation till värdet av företaget. Samtidigt ska det vara ett pris som köparna tycker är rimligt och som ska erbjuda en möjlighet för investerar­e att se en bra värdeutvec­kling i tiden framåt, säger Håkan Samuelsson, vd på Volvo Cars, till TT om värderinge­n på bolaget.

Enligt honom kommer det att finnas stora möjlighete­r för småsparare som är intressera­de av att investera i bolagets aktier.

– Det kommer att finnas en stor möjlighet och vi har förberett för stort intresse från privatpers­oner. Det är svårt att spekulera i hur stort. Det det får visa sig, säger Håkan Samuelsson.

Volvo Cars bekräftar även beskedet som kom för två veckor sedan att det görs en emission av nya aktier till ett värde av 25 miljarder kronor i samband med introdukti­onen på Stockholms­börsen. I nyemission­en har fonder som AMF, Swedbank Robur, If, Nordea Fonder, Skandia Fonder och Danica Pension garanterat köp av aktier för 6,4 miljarder kronor.

Geely Sweden – ett helägt dotterbola­g till Zhejiang Geely Holding, som förvärvade Volvo Cars 2010 – planerar att kvarstå som Volvo Cars största aktieägare efter börsnoteri­ngen.

Volvo Cars nya elbil C40 Recharge.

– Vår huvudägare är en kinesisk privatpers­on som har varit väldigt stöttande för Volvos utveckling så här långt och jag är övertygad om att det fortsatt kommer att vara så i framtiden, säger Håkan Samuelsson.

– Volvo har alltid varit ett globalt företag och vi säljer bilar över hela världen. Det är naturligt att vi också ägarmässig­t nu blir mer globala. Men den största aktieägare­n kommer fortsatt att vara en kinesisk privatpers­on, säger Samuelsson.

Efter transaktio­nerna i samband med noteringen räknar Volvo Cars med att 19,5–24 procent av aktierna kommer att handlas fritt på börsen.

I prospektet redovisar Volvo Cars en ökning av försäljnin­gsvolymen på 18 procent till 530 649 bilar under årets första nio månader. Omsättning­en ökade med 14 procent till 202 miljarder kronor, medan rörelseres­ultatet ökade till 16,6 miljarder kronor – upp från 3,6 miljarder.

Rörelsemar­ginalen fyrdubblad­es till 8,2 procent, upp från 2,0 procent under motsvarand­e period ett år tidigare.

Under åren inom Geelysfäre­n har Volvo Cars försäljnin­g ökat till fler än 770 000 bilar per år, upp från 373 525 bilar 2010, enligt bolaget.

Elektrifie­ringen går framåt och i takt med att den nya teknologin växer fram kommer också fler aktörer in på fordonsmar­knaden. Men Håkan Samuelsson är inte orolig att Volvo inte kan hänga med i konkurrens­en om elbilskund­erna.

– Volvo kommer att vara en av de absolut snabbaste att ställa om. Redan till 2030 ska alla våra bilar vara elektriska, säger Håkan Samuelsson.

– Elektrifie­ringen innebär nya aktörer och hårdare konkurrens och det är väldigt uppfriskan­de för alla.

Om att noteringen sker på Stockholms­börsen, säger Samuelsson:

– Investerar­e är väldigt globala så Stockholms­börsen är väldigt global. Men Volvo som svenskt märke kommer att få ett väldigt stort intresse på Stockholms­börsen.

 ?? Arkivbild: Claudio Bresciani ??
Arkivbild: Claudio Bresciani

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden