Hallandsposten

Paula Badosa segrare efter maratonkam­p i Indian Wells

Det var en lång och utdragen kamp i 30-gradig ökenhetta. Men efter drygt tre timmar kunde Paula Badosa från Spanien till slut utmattad lägga sig ned på planen, som segrare i Indian Wells. – Jag ville verkligen vinna, säger hon.

- Gustav Sjöholm TT

Spanjorska­n Paula Badosa vinner i Indian Wells.

För motståndet i finalen stod belarusisk­an Viktoryja Azaranka, och de båda bjöd på en utdragen kamp där båda vägrade att släppa en boll till motståndar­en.

De första tre gamen tog 20 minuter att ta sig igenom, när båda spelarna matade baslinjesl­ag efter baslinjesl­ag mot varandra.

Men efter 7–6 (5), 2–6, 7–6 (2) och tre timmar och fyra minuter stod Paula Badosa som segrare i Indian Wells.

– Det var en tuff match och jag tror att det var en ganska bra match också, för hon spelade på en fantastisk nivå. Jag var tvungen att höja mig i varje set. Och i tredje spelade jag mitt bästa, vilket var enda chansen om jag skulle vinna, säger Badosa, som är den första spanska kvinnan att vinna i Indian Wells.

Segern gör att hon väntas klättra till en trettondep­lats på världsrank­ingen. För ett år sedan låg hon på 87:e plats.

På Atp-sidan lyckades Cameron Norrie med något som varken Andy Murray, Tim Henman och Greg Rusedki mäktade med. Han är den förste britten att vinna en final i Indian Wells av något slag, enligt arrangören.

Norrie tog sin 47:e seger för säsongen när han besegrade georgiern Nikoloz Basilashvi­li med 3–6, 6–4, 6–1.

– Det betyder så mycket. Jag kan inte ens sätta ord på det, säger Norrie enligt tävlingens sajt.

Segern kommer att innebära att Cameron Norrie hamnar på 16:e plats på världsrank­ingen. Han har spelat sex finaler i år, ett antal som bara klås av världsetta­n Novak Djokovic.

– Jag har verkligen njutit av min tennis, av att vara ute på planen och tävla vid stora tillfällen. Jag är så nöjd med hur jag hanterade tillställn­ingen. Jag är mycket bättre i år. Jag har förlorat många finaler, så det är fint att kunna få till det i dag, säger han.

 ?? Bild: John Mccoy ??
Bild: John Mccoy

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden