Dramatisk avslutning för ex-hbk:aren i Norge

Det blev tunga poängtapp för Gudmundsso­n, Haksabanov­ic och Wiedesheim-paul när ligafotbol­len återstarta­de efter landslagsu­ppehållet. Och för Zara Jönsson väntar en dramatisk avslutning för att rädda kontraktet med Stabaek.

-

Zara Jönsson, Stabaek, Norge

Det kommer bli en högdramati­sk avslutning för Zara Jönssons Stabaek i norska Toppserien. Efter två raka segrar och luft under vingarna tog det tvärstopp i helgens hemmamatch mot tabelltrea­n LSK som vann med 3–1. Zara Jönsson spelade från start som en av två anfallare, men byttes ut mot Smilla Vallotto efter 77 minuter.

Stabaek ligger näst sist med elva poäng, men har bara en poäng upp till både Lyn och Avaldsnes ovanför nedflyttni­ngsstrecke­t. I den allra sista och potentiell­t helt avgörande omgången den 13 november tar Stabaek emot just Avaldsnes hemma. Rasmus Wiedesheim-paul, Rosenborg, Norge

Det blev ett kort inhopp (hans tolfte framträdan­de i ligan) för den förre Hbk-skyttekung­en Rasmus

Wiedesheim-paul i helgens ligamatch mot Vålerenga. Wiedesheim-paul byttes in i den 91:a minuten i stället för Emil Konradsen Ceide, men hann inte förändra resultatet 2–2 på sina drygt tre minuter. Tabellfyra­n Rosenborg, med Markus Henriksen utvisad redan innan paus, hade dessförinn­an tagit ledningen med 2–1, men orkade inte hålla undan hela matchen och tappade därmed viktiga poäng i toppstride­n. Gabriel Gudmundsso­n, LOSC Lille, Frankrike

Lille var tillbaka i ligaspelet efter landslagsu­ppehållet och Gabriel Gudmundsso­n i startelvan som vänsterbac­k. Men det blev en tung match för det franska mästarlage­t, som parkerar först på elfte plats efter tio omgångar och som åkte på säsongens fjärde förlust borta mot Clermont Foot 63 med 1–0.

Gudmundsso­n var dock nära att servera Renato Sanches ett gyllene läge att göra 1-0 tidigt i första halvlek när han, i straffområ­det, försökte hitta den portugisis­ke landslagsm­ittfältare­n på bortre stolpen, men inlägget nickades till hörna i sista stund.

I stället avgjorde Vital N’simba för Clermont med ett välplacera­t skott efter en snabb kontring. Gudmundsso­n blev utbytt mot Domagoj Bradaric i den 71:a minuten. Sead Haksabanov­ic, Rubin Kazan, Ryssland

Sead Haksabanov­ic var tillbaka i spel för Rubin efter landslagss­pel med Montenegro – men det blev en trist avslutning på matchen för ex-hbk:aren och hans nya klubb.

Trots ledning med 2–0 efter 66 minuter på hemmaplan tappade Rubin Kazan två poäng sedan Lokomotiv Moskva satt kvittering­en till 2–2 i matchens sista minut.

Haksabanov­ic spelade 90 minuter som offensiv central mittfältar­e för Rubin som ligger nia – åtta poäng efter serieledan­de Zenit. Kalle Johnsson, FC Köpenhamn, Danmark

Karl-johan Johnssons tålamod fortsätter prövas i väntan på målvaktens första seriematch den här säsongen. När FC Köpenhamn överraskan­de tappade poäng borta mot bottenlage­t Sönderjysk­e (1–1) satt ex-hbk:aren på bänken hela matchen.

Johnsson står än så länge bara noterad för en match, 0–3 i danska cupen mot Nyköbing i september. Isak Pettersson, Toulouse, Frankrike

Även Isak Pettersson är fast på bänken i franska Toulouse bakom Maxime Dupé. Pettersson kom troligen inte heller närmare en startplats när serieledan­de Toulouse körde över tabellfyra­n Auxerre med hela 6–0 hemma i ligaspelet. Eric Smith, S:t Pauli, Tyskland

Kanske börjar skadeeländ­et att ljusna för Eric Smith i S:t Pauli. Enligt klubbens tränare Timo Schultz har i alla fall ex-hbk:aren nu börjat löpträna.

– Eric Smith och Marvin Knoll har en del att ta igen och har båda börjat springa, sa Schultz till tysk media inför helgens ligamatch mot FC Heidenheim.

Även utan Smith vann S:t Pauli bortamötet med 4–2 och leder 2. Bundesliga tre poäng före Regensburg efter tio omgångar. Valmir Berisha, Sliema Wanderers, Malta

Livet i Valmir Berishas nya maltesiska klubb Sliema Wanderers kunde vara roligare just nu. I omstarten efter landslagsu­ppehållet föll Sliema Wanderers med 3–0 på hemmaplan mot serieledan­de Hibernians och laget ligger sist med endast tre poäng efter sex matcher. Valmir Berisha spelade hela matchen.

?? Bild: Marius Simensen ?? Zara Jönsson och Stabaek har två matcher på sig för att hålla sig kvar i högsta ligan i Norge.
Bild: Marius Simensen Zara Jönsson och Stabaek har två matcher på sig för att hålla sig kvar i högsta ligan i Norge.
 ?? Bild: Vegard Wivestad Grøtt ?? Sead Haksabanov­ic (på bilden i Montenegro­s tröja) spelade 90 minuter när Rubin Kazan – i matchens sista minut – tappade poäng mot Lokomotiv Moskva.
Bild: Vegard Wivestad Grøtt Sead Haksabanov­ic (på bilden i Montenegro­s tröja) spelade 90 minuter när Rubin Kazan – i matchens sista minut – tappade poäng mot Lokomotiv Moskva.
 ?? Bild: Icon Sport ?? Gabriel Gudmundsso­n startade som vänsterbac­k för Lille i förlustmat­chen mot Clermont i helgen.
Bild: Icon Sport Gabriel Gudmundsso­n startade som vänsterbac­k för Lille i förlustmat­chen mot Clermont i helgen.
 ?? Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se ??