Hallandsposten

Rapparen Einár ihjälskjut­en

Den kände artisten Einár sköts till döds i Hammarby sjöstad i Stockholm. Ingen har gripits för dådet. – Personen avled på plats, träffad av flera skott, säger Ola Österling vid polisen.

- Marielle Theander Olsson och Gustav Sjöholm TT

Polis och ambulans larmades till Hammarby sjöstad i södra Stockholm strax före klockan 23 på torsdagskv­ällen. På fredagsför­middagen bekräftar polisen för tidningen Mitt i att mordoffret är Nils Grönberg, allmänt känd under artistnamn­et Einár.

– I går sköts Einár dessvärre till döds, och det finns ett antagande att det är ett brott kopplat till nätverkskr­iminalitet, säger Jan Nilsson, kommunpoli­s på Södermalm, till Mitt i.

Vid 17-tiden på fredagen uppgav kammaråkla­gare Marina Chirakova att ingen har frihetsber­övats, misstänkt för dådet.

Enligt polisen hade flera skott avlossats mot artisten.

– Vi biträdde ambulans och medicinsk personal på plats, men han konstatera­des ganska snart avliden av medicinsk fackperson­al, säger polisens presstales­person Ola Österling till TT.

Under torsdagskv­ällen uppgav polisen att det finns uppgifter om att en eller två personer ska ha sprungit från platsen. Polisen säger att man har en ganska god bild av händelsefö­rloppet.

– Ja, vi har en god bild och rättvisand­e bild. Den tidslinjal som förundersö­kningsleda­ren försökt att rita upp saknar vissa detaljer, de försöker vi fylla i med underrätte­lser, säger Österling.

En kartläggni­ng av mordoffret har gjorts under natten och arbetet med det fortsätter.

– Vi har inlett en mordutredn­ing. I den insatsen har vi haft stor resurs från Stockholms­polisen och Nationella operativa avdelninge­n, bland annat helikopter. Vi har förhört flera personer, har tekniker som säkrar bevisning och spår som ska analyseras, säger Ola Österling och fortsätter:

– Vi har haft flera olika hundkompet­enser på plats. Bland annat hund som söker efter dna-spår, vapensökan­de hund och patrullhun­dar i insatser där vi spårat efter misstänkta gärningspe­rsoner.

Polisen undersöker också material från övervaknin­gskameror i närheten.

Under fredagen arbetade polisens tekniker i området och runt mordplatse­n. Vid 17-tiden var de färdiga på platsen.

– Vi har hävt avspärrnin­garna men vi har kvar patruller i området för trygghetss­kapande åtgärder, säger polisens presstales­person Helena Boström Thomas.

 ?? Bild: Henrik Montgomery ?? Den tekniska undersökni­ngen efter mordet på rapparen Einár fortskred på fredagen.
Bild: Henrik Montgomery Den tekniska undersökni­ngen efter mordet på rapparen Einár fortskred på fredagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden