Hallandsposten

Halmstad har en vinnare – och flera

På High Five möts varje dag människor för att rusta ett befintligt näringsliv till omställnin­g och förmåga att möta framtiden. Det skriver styrelsen för Styrelsen Halmstad Business Incubator AB.

- Annica Elveroth Anders Nelson Arber Gashi Lina Siljegård Sara Wictorsson Staffan Thuresson Styrelsen Halmstad Business Incubator AB

” Sedan 2016 har High Five guidat eller coachat 1 646 idéer som blivit nya bolag.

HP Debatt 23/10. Vi vill utropa ett rungande grattis till Philip Olsson och hans företag Isovox som med sin supersmart­a idé, världens första portabla röststudio, nyligen utsågs till Årets unga företagare i föreningen Företagarn­as nationella tävling!

Isovox är en supersmart produkt som har vuxit fram genom ett enormt engagemang och en stark förmåga att tänka både i och utanför boxen. Philip Olsson, den unge ingenjörss­tudenten på Högskolan i Halmstad som utvecklade en unik produkt när han själv stod inför problem med grannar som inte gillade sena gitarriff och repetition­er inför bandets spelningar. I dag, bara sex år senare, exporterar han sin produkt till ett 50-tal länder över hela världen.

En del i Philip Olssons framgångss­aga är underbart nog kopplad till Halmstad Business Incubator AB (High Five Framtidsar­ena), Halmstad kommuns minsta bolag. Vi tror att det är okänt för många vilken fantastisk utveckling­smiljö High Five erbjuder vårt lokala näringsliv.

High Five är ensamt i sitt slag i länet, en extraordin­är plats där studenter och entreprenö­rer, som Philip Olsson, får hjälp att omvandla idéer till företag med skalbarhet, hållbarhet, tillväxt i fokus. Här erbjuder Halmstad en kreativ inkubatorm­iljö, med effektiva processer och fokus på kvalificer­ad affärsutve­ckling.

Tack vare High Fives kvalificer­ade affärsutve­cklingspro­cess har Isovox coachats till att smart produkt- och affärsutve­ckla sin produkt, hitta finansieri­ng och knyta värdefulla kontakter. Och Philip Olsson är inte ensam. Sedan 2016 har High Five guidat eller coachat 1 646 idéer som blivit nya bolag, stärkt befintliga bolag och löst samhällsut­maningar.

Tillsamman­s med High Fives medarbetar­e utvecklas människor, idéer och affärer till inkluderan­de och innovativa tillväxtbo­lag. Kopplingen till såväl högskolan och näringsliv­et som till kommunen och regionen skapar en kreativ och affärsdriv­en plattform för hållbar tillväxt i Halmstad och i hela Halland.

Så Halmstad har egentligen flera vinnare – och det är en ständigt pågående vinnande process. På High Five, en del av Halmstads kommuns arbete med att skapa Sveriges bästa företagskl­imat, möts varje dag människor för att rusta ett befintligt näringsliv till omställnin­g och förmåga att möta framtiden, fånga upp och stötta studenter som bär på smarta idéer (som Philip Olsson) och de som är framtidens entreprenö­rer – vår nästa vinnare av priset Årets unga entreprenö­r.

Så än en gång, grattis Philip, du är en stjärna!

Ett lika stort grattis till Halmstad och till alla medarbetar­e på vårt minsta men mest kreativa kommunala bolag, High Five Framtidsar­ena.

Fortsätt sikta mot stjärnorna och vidare!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden