Hallandsposten

Barnen chockade – skolan satte in krisstöd

- Isabel Bark ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20

Landeryd: Kommunen sätter in krishanter­ing och erbjuder både barn och föräldrar samtal efter skolbussol­yckan. Genom samtal får eleverna som satt i bussen bearbeta det som hände. – Jag är jätteglad att ingen är skadad, säger rektorn Maria Gull Erlandsson.

Efter att skolbussen kört av vägen skickades en ersättning­sbuss ut till olycksplat­sen på Hyltevägen för att köra tillbaka alla elever och lärare till Landeryds skola. – Jag har inte träffat eleverna än, men kan tänka mig att de är chockade. Vi kommer prata igenom händelsen och ta hand om dem, både barnen och vårdnadsha­varna, sade Maria Gull Erlandsson, rektor på Landeryds skola, till Hallandspo­sten i går förmiddag. Hur påverkas resten av skoldagen? – Svårt att säga eftersom jag inte har träffat eleverna än. Om eleverna och deras föräldrar känner att de behöver åka hem så gör de det. Vi får se från fall till fall. Det är klart att de blev chockade när bussen välte. Vi får ha en krishanter­ing kring det och detta arbete håller vi på med just nu, sade Maria Gull Erlandsson i går förmiddag. Eleverna som har behov av det erbjuds samtalsmöj­ligheter som en del i krishanter­ingen. Förutom skolans personal deltar medarbetar­e från polisen och räddningst­jänsten i detta arbete. Hur känner du som rektor efter det som hände? – Jag är jätteglad att ingen är skadad. Jag är också tacksam för att vår krisorgani­sation i Hylte kommun fungerar. Det gör att jag känner mig trygg och upplever att vi har koll på läget, säger Maria Gull Erlandsson och tillägger: – Jag vill verkligen trycka på att Hyltes räddningst­jänst har varit fantastisk. De stannar kvar här på skolan en stund till (under torsdagen, reds. anm.) och pratar med alla för att se till att alla får den hjälp de behöver. Samarbetet med kommunens krislednin­g har också fungerat utmärkt.

 ?? ??
 ?? BILD: PIERRE CARLSSON ?? ”Vi kommer att prata igenom händelsen och ta hand om dem, både barnen och vårdnadsha­varna”, sade Maria Gull Erlandsson, rektor på Landeryds skola, en stund efter olyckan.
BILD: PIERRE CARLSSON ”Vi kommer att prata igenom händelsen och ta hand om dem, både barnen och vårdnadsha­varna”, sade Maria Gull Erlandsson, rektor på Landeryds skola, en stund efter olyckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden