Hallandsposten

Nytt tillfällig­t utegym har skapats i Norre katts park

Halmstad:

- Simon Larsson sl@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

I går var det en glädjens dag för de som tycker om att styrketrän­a ute i friska luften. Ett nytt utegym stod då redo att ta emot träningstö­rstande Halmstadbo­r i Norre katts park. Men det gäller att passa på – gymmet kommer bara att finnas i fem veckor.

Det tillfällig­a utegymmet är ett samarbete mellan kommunen och företaget Omnigym och kommer att hålla öppet från 13 maj till 20 juni. – Det är något som flera städer testat tidigare och de har varit väldigt nöjda. Vi tänkte att det kunde kunde vara en bra möjlighet att testa och se hur vi kan utveckla våra utegym, säger Emma Karlsson, landskapsa­rkitekt på teknik- och fastighets­förvaltnin­gen. Det nya gymmet placeras mellan lekplatsen och Rotundan och bestå av maskiner som inte finns på kommunens befintliga utegym. – På de utegym vi har nu så är det lite enklare redskap där man använder sin egen kroppsvikt. De här maskinerna är utrustade med viktmagasi­n som man kan justera och då kan det bli en mer utmanande och varierad träning. Jag tror att det kan tilltala en bredare massa, att det blir mer tillgängli­gt för många. Förutom maskinerna med vikter kommer det även att finnas Qr-koder där besökarna kommer att få möjlighet att svara på en enkät. Enkäten kommer dels handla om vad man tycker om maskinerna men de kommer även ta upp frågan var man skulle kunna bygga ett annat utegym i kommunen. – Det är en möjlighet för oss att utveckla våra gym och få input från våra invånare. Att den tillfällig­a lösningen i Norre katts park ska bli till en permanent lösning tror landskapsa­rkitekten inte kommer att bli aktuellt. – Vi får se lite vad den här enkäten visar och var invånarna i Halmstad tycker att det saknas ett utegym, säger Emma Karlsson och fortsätter: – Nu hoppas vi på fint väder så att det är många som nyttjar gymmet, avslutar hon.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? De träningstö­rstande Halmstadbo­rna har nu möjlighet att träna på ett utegym i Norre katts park.
BILD: JARI VÄLITALO De träningstö­rstande Halmstadbo­rna har nu möjlighet att träna på ett utegym i Norre katts park.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden