Hallandsposten

Systembola­get öppnar ny lokal i Ullared

- Fredrik Wirbing fredrik.wirbing@hn.se

Ullared: Systembola­get har gjort klart med en lokal i Ullared. Enligt uppgifter till tidningen, som senare bekräftas av Gekås vd Patrik Levin, blir det Netonnets tidigare lokal. – Så är det faktiskt, nu kan jag inte förneka det längre när ni frågar, utan det är faktiskt så det kommer att bli, säger han.

Tidningen har tidigare berättat om att Systembola­get tittat närmare på att etablera sig i Netonnets gamla lokal. Frågan har stötts och blötts under en längre tid och redan under hösten 2021 florerade det uppgifter om att så var fallet. Gekås vd Patrik Levin är nöjd över att ha hittat en hyresgäst till den tomma lokalen som ligger precis bredvid varuhusets hotell. Även Ica ligger i nära anslutning.

– Vi är glada över att vi kan välkomna Systembola­get till en av våra lokaler. Det ska bli spännande att följa deras etablering, säger han. Vad betyder det för Gekås att Systembola­get etablerar sig i Ullared? – Egentligen betyder det ingenting för Gekås. I normala fall brukar man se Systembola­get som en trafikdriv­are, men så blir det ju inte riktigt för Gekås för vi har ju rätt mycket kunder ändå, säger Patrik Levin och fortsätter:

"

I normala fall brukar man se Systembola­get som en trafikdriv­are, men så blir det ju inte riktigt för Gekås.

Patrik Levin vd på Gekås

– Däremot är det bra för våra besökare och för de som bor i Hallands inland som nu inte behöver ta sig till Falkenberg eller någon annan större stad för att gå på Systembola­get. Han berättar att Gekås kommer att hyra ut lokalen till Systembola­get. Om allt går som det ska kommer Systembola­gets butik i Ullared stå klar under mars/april nästa år.

Var det Gekås första prioritet att Systembola­get skulle hyra den här lokalen?

– Det har funnits en efterfråga­n från flera verksamhet­er och för vår del handlar det om att hyra ut lokalen till något som passar in i destinatio­nen. På många sätt så tror jag att det här blir en bra matchning. – Vår tanke har varit att Systembola­get ska ligga lite för sig själv så att man bara kan åka dit. Det ska kunna fylla sin egen funktion, säger Patrik Levin.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden