Hallandsposten

Jubilaren efter segern: ”Ha en bättre match”

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

Jubilerand­e Hbk-målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist fick kliva av planen i sin 200:e a-lagsmatch som segrare. – Det är extra skönt men jag hade nog velat ha en lite bättre match från vår sida för att vara riktigt nöjd, säger jubilaren efter matchen.

Det blev seger för Halmstads BK mot AFC Eskilstuna som inför mötet ledde Superettan. Det innebär att HBK övertog andraplats­en i Superettan efter sju omgångar. – Med tanke på hur matchen såg ut och hur matchbilde­n var så är det väldigt skönt. Jag tycker väl inte att vi kom åt dem i framför allt första halvlek utan de spelade väldigt bra fotboll. Därför är det ännu starkare att ta tre poäng, konstatera­r Hbk-målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist efter matchen.

Du fick släppa ett mål förbi dig efter en situation som såg lite konstig ut från läktarplat­s.

– Jag har absolut ingen aning om vad som händer. Helt plötsligt dimper bollen ner till deras forward som lägger en yttersida i hörnet. Jag vet inte hur den dyker upp men det kändes slumpartat, säger Nilsson Säfqvist.

Tre poäng och upp på en andraplats efter sju omgångar. Vad säger du om det?

– Det är alldeles för tidigt att dra några växlar av det, men det är klart att det är skönare att ligga där än att ligga längst ner. Vi tar tre poäng med oss i dag och nu är det tre matcher kvar innan uppehållet som är otroligt viktiga så det gäller att ladda om och åka till Växjö på torsdag och försöka ta tre poäng där också, säger Nilsson Säfqvist och fortsätter: – Det är klart att det är jätteskönt, alla lag som möter oss vet att vi är tuffa att möta och att vi kör i 90 minuter plus tillägg så det är klart att det är en jätteskön känsla. Men det är som sagt 23 matcher kvar och vi har inte ens spelat en tredjedel av Superettan än.

Du gjorde din 200:e a-lagsmatch i dag och firades innan avspark. Hur känns det att få kliva av planen i din jubileumsm­atch som vinnare?

– Det är extra skönt men jag hade nog velat ha en lite bättre match från vår sida för att vara riktigt nöjd. Men det är tre poäng som är det viktiga och det är jättekul att få jubilera på hemmaplan, säger Nilsson Säfqvist.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Hbk-keepern Malkolm Nilsson Säfqvist jubilerade i matchen mot AFC Eskilstuna.
BILD: ROGER LARSSON Hbk-keepern Malkolm Nilsson Säfqvist jubilerade i matchen mot AFC Eskilstuna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden