Hallandsposten

L har tagit sitt ansvar under mandatperi­oden

- Elvis Begic (L) Liberalern­a Laholm

Vi, liberaler i Laholm, har tydliga planer och mål på hur Laholms kommun ska möta utmaningar­na på ett effektivt sätt. Vi vill ha nöjda invånare som trivs och mår bra i Laholm samt besökare som vill återvända till vår vackra kommun. Det skriver Elvis Begic (L) i debattseri­en Val 2022 Laholm.

VAL 2022: Laholm

Detta är den andra delen i serien ”Val 2022 Laholm” Läs tidigare delar på hallandspo­sten.se/åsikter/debatt

Laholms kommun växer så det knakar, inte minst befolkning­smässigt och det tycker vi liberaler är positivt. Samtidigt leder det till att kommunen ställs inför nya utmaningar hela tiden, som att ha tillräckli­gt med platser i klassrumme­n för eleverna, trygga deras skolgång och ge dem en meningsful­l fritid. Med en både ökande och åldrande befolkning så ökar också behoven av olika bostadstyp­er runt om i kommunen. Arbetslösh­eten och utanförska­pet är ständiga utmaningar för alla kommuner och inte minst efter covid-19-pandemin. Liberalern­a har inom den styrande koalitione­n Samverkan Laholm tagit sitt ansvar under den pågående mandatperi­oden och aktivt jobbat för att Laholm ska möta alla utmaningar på bästa sätt. Nya skolor har byggts, bostäder i alla prisklasse­r, både centralt och på landsbygde­n har byggts för att möta den ökade efterfråga­n. Vi kan, vi ska och vi kommer göra mer för Laholm, dess invånare och besökare. Vi, liberaler i Laholm, har tydliga planer och mål på hur Laholms kommun ska möta utmaningar­na på ett effektivt sätt. Vi vill ha nöjda invånare som trivs och mår bra i Laholm samt besökare som vill återvända till vår vackra kommun. Det viktigaste av hur vi tänker för att gå från ord till handling har vi sammanfatt­at i tre punkter.

• Vi vill satsa på skolan. Alla elever ska klara skolan med godkända betyg. Elever med särskilda behov ska få det stöd de behöver. Högprester­ande elever ska utmanas för att kunna nå ännu högre mål.

• Vi vill bygga skola och boende för äldre vid kusten. Det ska vara möjligt för äldre att bo kvar i sin hemmiljö. Elever ska kunna gå i skolan i sin hemkommun.

• Vi värnar om folkhälsan. Vi vill stärka föreningar­nas roll i samhället så att alla, oavsett kön, ålder, bakgrund, fysisk eller psykisk förmåga, ska kunna utvecklas och skaffa sig en meningsful­l fritid.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden