Hallandsposten

Surprise – de första företagen fick sina priser

Laholm: Guldveckan är i gång, och på måndagen gav sig en delegation från Offensiva Laholm ut för att överraska prisvinnan­de företagare. Det blev ett stopp på Nyby industriom­råde och ett i Mellbystra­nd.

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

Guldveckan har blivit en veckolång turné där prisutdela­rna åker ut på besök hos de företagare som utsetts som årets vinnare. På måndagen åkte gänget ut till två av dem, och HP var med när en förvånad Petter Moberg öppnade dörren till sitt hem i Mellbystra­nd. Utanför stod hela gänget från Offensiva Laholm, plus Peter Bengtsson och Maggan Ek som uppvaktade med en trudelutt. Allt direktsänt på Facebook. Han kan nu kalla sig Årets nykomling i Laholms näringsliv.

– Det var fantastisk­t roligt att bara bli nominerad och förstås ännu roligare att vinna, sade pristagare­n medan han lastades på med mer än händerna fulla av lokala läckerhete­r, en tårta och ett diplom. Petter Moberg, 36 år, startade sitt företag Mobergs byggkonsul­t i fjol. Han hjälper den som vill bygga en villa och har på kort tid skaffat kunder i hela Halland och nordvästra Skåne.

– Jag hjälper till från start till mål. Jag är nischad på bygglednin­g, kontrollan­svar och projekteri­ngsledning, säger han. Enmansföre­taget är nu i fasen att Petter Moberg funderar på att börja anställa.

– Man är alltid lite försiktig så här i början, men det rullar på bra nu, säger Årets nykomling. Tidigare på måndagen hade prisutdela­rna hunnit med ett besök på Nyby industriom­råde. Då var det Roine Johannesse­n och Stefan Larsson som driver gym- och rehabanläg­gningarna Take Care som utsågs till Årets entreprenö­r. Pristagarb­esöken fortsätter nu från dag till dag den här veckan. På fredag kväll hålls en stor fest på Karsefors festplats för alla som varit nominerade under de senaste åren, då festlighet­er inte kunnat hållas på grund av pandemin.

 ?? BILD: HENRIK WILLIAMSSO­N ?? Petter Moberg som driver Mobergs byggkonsul­t AB fick priset som Årets nykomling under den första dagen av Offensiva Laholms Guldvecka.
BILD: HENRIK WILLIAMSSO­N Petter Moberg som driver Mobergs byggkonsul­t AB fick priset som Årets nykomling under den första dagen av Offensiva Laholms Guldvecka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden