Hallandsposten

Ägarna lägger ner Ica-butiken när efterträda­re saknas

Ysby:

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Ysbyhallen går i graven. På lördagen avtackades paret Ann-christin och Bertil Jansson av ortens bygdelag. – Vi trodde verkligen att vi skulle kunna hitta någon som ville driva butiken vidare men tyvärr så lyckades vi inte. Det här känns sorgligt, säger Bertil Jansson som tillsamman­s med hustrun nu går i pension.

På lördagen tog Ann-christin och Bertil Jansson farväl av sina kunder. Dagen till ära bjöds det på kaffe och tårta. – Det här känns väldigt vemodigt. Vi ser inte våra besökare som kunder längre utan som väldigt goda vänner. Vi förstår inte riktigt att det här är vår sista dag, sade Bertil Jansson. När Ann-christin och Bertil Jansson bestämde sig för att sälja butiken meddelade Ica-kedjan att den inte var intressera­d av att samarbeta med en eventuell efterträda­re. Kundunderl­aget i Ysby var helt enkelt för litet. Och trots att butiken har legat ute till försäljnin­g under våren har ingen nappat. – Det har funnits några intressent­er men det har inte blivit något. Ända in i det sista hoppades vi att någon skulle ta över verksamhet­en men nu har vi gett upp och får inrikta oss på att försöka sälja lokalen i stället. Förhoppnin­gsvis kommer vi att hitta en köpare som vill öppna en livsmedels­butik här igen men det vet vi ju inte. Kanske det blir ett kontor eller något sånt i stället, sade Bertil Jansson. Plötsligt dök Ysby bygdelag upp i butiken med ordförande John Bengtsson i spetsen och överlämnad­e en blomma till ägarna. – Det är en samlingspl­ats som försvinner och det är naturligtv­is ett hårt slag mot orten. Det behövs verkligen en butik här, säger John Bengtsson. Emelie och Magnus Einarsson samt döttrarna Ines och Astrid passade på att besöka butiken en sista gång innan portarna slogs igen för gott. – Vi har bott här alltid och det har känts väldigt bra att ha en butik så nära. Det är jättetråki­gt att den försvinner. Nu får vi börja tänka om och planera våra inköp på ett helt annat sätt än tidigare. Det har varit så smidigt att bara svänga in här och handla när man är på väg hem från jobb eller under helgerna, sade Magnus Einarsson. Vid besöket passade dottern Ines på att överlämna en blombukett till paret Jansson. – Det är de verkligen värda. De kommer att vara saknade i Ysby, sade Emelie Einarsson.

"Det här känns väldigt vemodigt. Vi ser inte våra besökare som kunder längre utan som väldigt goda vänner.

Bertil Jansson

 ?? ?? John Bengtsson, ordförande i Ysby bygdelag, uppvaktade Ann-christin och Bertil Jansson dagen innan paret gick i pension.
BILD: JERRY CARLSSON
John Bengtsson, ordförande i Ysby bygdelag, uppvaktade Ann-christin och Bertil Jansson dagen innan paret gick i pension. BILD: JERRY CARLSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden