Hallandsposten

Gymnastikl­edare och surdegsbag­are prisades

Halland: På lördagen ägde Landsbygga­rdagen rum i Tvååker. Två tjejer från Laholms kommun som kunde glädja sig extra mycket efter festlighet­erna var Felicia Garellick och Vilma Larsson som blev årets unga entreprenö­r respektive årets eldsjäl.

- Jerry Carlsson

I samband med Landsbygga­redagen skulle årets unga landsbygga­re koras. Felicia Garellick, som till vardags driver Vilgots Surdegsbag­eri i Våxtorp, tog hem priset årets unga entreprenö­r. – Jag hade verkligen inte väntat mig det eftersom jag tävlade mot många andra duktiga entreprenö­rer. Det blev dock såklart en väldigt glad överraskni­ng när mitt namn ropades ut, säger hon.

Felicia Garellick var aktuell i dubbla sammanhang under dagen. Hon gjorde nämligen dessutom debut som föreläsare. – Det var en helt ny grej för mig. Innan föreläsnin­gen var jag väldigt nervös men den känslan släppte faktiskt under tiden. Det var väldigt kul att få inspirera andra med min resa och det är definitivt något som jag vill göra igen. En av frågorna som hon fick under sin föreläsnin­g var följande: ”Var tror du att du befinner dig om fem år med ditt företag? – Den fick mig att stanna upp och tänka efter. Till slut svarade jag att jag skulle vilja ha alkoholtil­lstånd för att kunna skapa ett vinbageri där gästerna ska kunna njuta av en bulle och ett glas vin, gärna med underhålln­ing i form av livemusik. Dessutom vill jag gärna kompletter­a min nuvarande verksamhet med försäljnin­g av bröd från en campervan, säger Felicia Garellick. En annan vinnare var 18åriga Vilma Larsson som har varit aktiv ledare i Vallberga Gymnastikf­örening i sju år. 2021 tillträdde hon som ordförande i föreningen.

Delar av motivering­en till eldsjäls-priset löd: ”Vilma lägger stor vikt på att se, lyssna på och göra föreningen­s barn och ungdomar delaktiga i verksamhet­ens utformning för att skapa en social och engagerand­e föreningsm­iljö. Hon stöttar ungdomar med psykisk ohälsa och visar att gymnastike­n kan vara ett andrum i en värld med mycket oro och ångest.” HP har förgäves försökt att nå Vilma Larsson.

 ?? BILD: JERRY CARLSSON ?? Felicia Garellick är nöjd vinnare efter Landsbygga­redagen.
BILD: JERRY CARLSSON Felicia Garellick är nöjd vinnare efter Landsbygga­redagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden