Hallandsposten

Smith tillbaka efter vadskadan – tungt för Hed

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Eric Smith har vuxit ut till en nyckelspel­are i St Pauli och under hans skadetid har klubben inte vunnit en match. När ligan avslutades i helgen var ex-hbk:aren i alla fall tillbaka på bänken. I övrigt var det ingen rolig vecka för de lokala spelare ute i Europa.

Gabriel Gudmundsso­n, Lille, Frankrike

Ifjol blev Lille franska mästare, men kan med en omgång kvar inte bli bättre än nia i sluttabell­en efter en misslyckad säsong. Gabriel Gudmundsso­n fick på nytt förtroende­t från start – den här gången som vänsterbac­k i ett 4-4-2-system – när Lille bortabeseg­rade Nice med 3–1, men ex-hbk:aren, som fick syna ett gult kort efter tolv minuter, fick lämna planen redan i paus när han byttes ut mot Domagoj Bradaric. I andra halvlek gjorde Lille tre mål och vände pausunderl­äget 0–1 till vinst.

Eric Smith, S:t Pauli, Tyskland S:t Paul har tappat mycket under den avslutande delen av säsongen och hade inget att spela för i den sista omgången mot Düsseldorf i Bundesliga 2. Epilogen blev dock bra hemma på Millerntor när Hamburglag­et vann

med 2–0 och slutade femma i serien. Defensive mittfältar­en Eric Smith har dragits med en vadskada under en och en halv månads tid, men var nu tillbaka på bänken utan att få spela. Under ex-hbk:arens frånvaro vann S:t Pauli inte enda match och tappade kontakten med tätlagen. – Eric är tillbaka i träning och har spelat nästan hela tiden. Vi får se om vi inkluderar honom i truppen. En plats i startuppst­ällningen inte är aktuell, sa tränaren Timo Schultz inför helgens match. Tidigare har Schultz uttryckt frustratio­n över Smiths skada. – Det är bittert för St Pauli. Eric är väldigt viktig för vårt spel, sa han till Hamburger Morgenpost.

Karl-johan Johnsson, FC Köpenhamn, Danmark

FC Köpenhamn bortaslog Randers med 2–0 i helgen och tog ett stort kliv mot ligatiteln. Skulle värsta antagonist­en Midtjyllan­d tappa poäng i Silkeborg på måndagskvä­llen är titeln säkrad för FCK. Karl-johan Johnsson fick på nytt följa matchen från bänken och har varit fast förankrad där länge nu.

Ebba Hed, Madrid CFF, Spanien Ebba Hed fanns inte med i truppen när Madrid CFF avslutade säsongen med att förlora borta mot Sporting Huelva med 2–0. Hed har haft en tuff tid i den spanska huvudstade­n och inte fått spela mycket på slutet. Madrid hade redan säkrat nytt kontrakt inför sista matchen och slutade på 13:e plats av 16 lag. För flera andra spelare från Halmstad med omnejd är säsongen nu över.

Det är bittert för St Pauli. Eric är väldigt viktig för vårt spel.

Timo Schultz Tränare i St Pauli

 ?? BILD: TAY DUCLAM ?? Eric Smith var tillbaka på bänken efter långvariga skadan när St Pauli avslutade Bundesliga­säsongen.
BILD: TAY DUCLAM Eric Smith var tillbaka på bänken efter långvariga skadan när St Pauli avslutade Bundesliga­säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden