Hallandsposten

Drömmen blev sann – Amil Krupic får Shl-kontrakt

Hammersfos­trade backen Amil Krupic drömde om ett Shl-kontrakt med Växjö Lakers, laget han förstärkte under sista delen av säsongen. Nu blir drömmen sann för 26-åringen. – Jättekul men samtidigt är det mycket jobb som väntar, säger han.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

I februari gick han på lån från Hockeyalls­venska Kristianst­ad till Shl-laget Växjö Lakers.där blev det totalt fyra poäng (1 mål + 3 assist) på 14 matcher för Hammersfos­trade Amil Krupic vars Växjö Lakers åkte ut i Sm-slutspelet mot Frölunda. – Det var roligt att få spela slutspel och man kände direkt att det blev annorlunda hockey. Regelboken försvann i det närmaste helt och det blev en ny säsong i säsongen, säger Krupic. – Slutspelet var helt okej men Frölunda var tyngre och starkare än oss. Vi tog tre matcher till övertid och hade vi vunnit någon av dem hade det kunnat bli annorlunda. Växjö åkte ut i fyra raka mot Frölunda men Växjöledni­ngen gillade vad de såg i Amil Krupic och erbjöd honom ett Shl-kontrakt över nästa säsong. – Det är jättekul men samtidigt är det mycket jobb som väntar. Vi har kört i tre veckor nu och samlas varje morgon klockan 9. Vi kör tre dubbelpass måndag till fredag och är ledig på helgerna under sommaren, säger Krupic.

Lediga helger som hockeyspel­are, det kan inte höra till vanlighete­rna? – Nej, det är man inte direkt bortskämd med, säger Krupic med ett skratt. Kontraktet med Växjö Lakers sträcker sig över en säsong. Samtidigt har Växjö värvat in fler backar i truppen och därför kommer Krupic roll att bli lite annorlunda kommande säsong. – De har bland annat värvat en Os-back vilket innebär att jag kommer att få en lite mer defensiv roll i laget till hösten. Det är jag okej med och kommer att anpassa mig till. Det är värt det för att få spela i SHL, säger han. Innebär det att du kommer att vara heltidsans­tälld som hockeyprof­fs i Växjö Lakers?

– Jag har haft hockeyn som heltidsjob­b även i Hockeyalls­venskan så för mig har det varit så hela tiden. Det är en rätt skön livsstil om man gillar att ha det så och det gör jag, säger Krupic med ett skratt. Han hoppas kunna bidra med ett bra backspel i Växjö och nästa dröm känner han ligger inom räckhåll. – Drömmen nu är att vinna Smguld och det kan bli möjligt eftersom Växjö alltid är ett lag med i toppen, säger Krupic som först ska ha lite ledigt i juli. – Vi får en månad ledigt och då blir det en tur till Kroatien dit jag åker varje sommar eftersom vi har ett hus utanför Split.

 ?? BILD: JONAS LJUNGDAHL ?? Hammersfos­trade backen Amil Krupic har spelat till sig ett Shl-kontrakt med Växjö Lakers kommande säsong, samma klubb som han var utlånad till under sista delen av säsongen. Arkivbild.
BILD: JONAS LJUNGDAHL Hammersfos­trade backen Amil Krupic har spelat till sig ett Shl-kontrakt med Växjö Lakers kommande säsong, samma klubb som han var utlånad till under sista delen av säsongen. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden