Hallandsposten

Medvedev tillbaka – drömmer om Wimbledon

-

Tennisens världstvåa, ryssen Daniil Medvedev, är tillbaka på Atp-touren efter fem veckors skadeuppeh­åll. Inför turneringe­n i schweizisk­a Genève berättar han att han följer Rysslands invasion av Ukraina med oro.

Medvedev uttrycker sig precis som tidigare försiktigt gällande det ryska anfallskri­get. Sedan invasionen inleddes den 24 februari har den regerande US Open-mästaren flera gånger sagt att han vill ha fred, och att han önskar att alla människor får leva i säkerhet. Efter sin skadefrånv­aro – Medvedev har missat fem veckor efter att ha opererats för bråck – gör han den här veckan comeback i Genèves Atp-turnering, och har då på nytt fått frågor om situatione­n i Ukraina, och om han följer kriget. – Ja, jag har haft en del tid att följa det som händer, det är väldigt upprörande, säger Daniil Medvedev. Den ryska regeringen­s beslut har fått långtgåend­e konsekvens­er även för de flesta idrotter. Ryska tennisspel­are får visserlige­n fortfarand­e tävla på ATP- och Wta-tourerna, men grand slam-turneringe­n Wimbledon har valt en hårdare linje och stoppar i år alla spelare från Ryssland och Belarus (som stöttar den ryska invasionen). Medvedev hoppas dock fortfarand­e att det ska finnas en möjlighet att ställa upp i turneringe­n. Wimbledon, som inleds i slutet av juni, har meddelat att beslutet kan rivas om krigets förutsättn­ingar ändras på ett påtagligt sätt. – Jag vet inte om beslutet är hundraproc­entigt fastställt. Jag skulle bli väldigt glad om jag fick spela Wimbledon, om det är möjligt. Jag älskar den turneringe­n, säger Daniil Medvedev. Till att börja med får han fokusera på en annan grand slam-turnering, Franska mästerskap­en i Paris, som börjar nästa söndag. Genève Open spelas också på grus och fungerar som genrep.

Jag skulle bli väldigt glad om jag fick spela Wimbledon, om det är möjligt

 ?? BILD: JEAN-CHRISTOPHE BOTT ?? Daniil Medvedev under söndagens träningspa­ss i Genève, inför den här veckans Atp-turneringe­n i den schweizisk­a staden.
BILD: JEAN-CHRISTOPHE BOTT Daniil Medvedev under söndagens träningspa­ss i Genève, inför den här veckans Atp-turneringe­n i den schweizisk­a staden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden