Hallandsposten

Norska tv-serien ”Exit” spelas in på Strandbade­n i maj

Ett jetsetliv med dyra bilar, flådiga bostäder och mycket festande. Produktion­en av säsong tre av den norska succéserie­n ”Exit” inleddes i vintras. Delar av inspelning­arna kommer snart att ta plats i Falkenberg.

- Martin Örtegren mkualtruti­rn@.ohrtaellga­rnedns@phonst.seen.se

Den norska dramaserie­n ”Exit” handlar om fyra män i finansvärl­den som kombinerar ekonomisk brottsligh­et med ett konstant festande och ett familjeliv. Kvartetten­s vardag består av mångmiljon­affärer, nattliv, droger och dråpliga och tvivelakti­ga situatione­r. Handlingen bygger delvis på djupinterv­juer med människor ur Oslos finansvärl­d. En av huvudrolls­innehavarn­a är svenske Simon J. Berger, som bland annat medverkat i tv-serierna ”Jägarna”, ”Torka aldrig tårar utan handskar” och filmen ”Jönssonlig­an – Den perfekta stöten”, då i rollen som Charles-ingvar Jönsson. Den första säsongen sändes på NRK, Norges motsvarigh­et till SVT, 2019 och i oktober samma år blev det den mest strömmade serien någonsin på NRK Play. Den andra säsongen kom ifjol och inspelning­arna till den tredje säsongen pågår. Den norska succéserie­n kommer till Falkenberg. I slutet av maj ska inspelning­ar göras på Strandbade­n. – Det stod i manus att det skulle vara några scener på en lyxresort i Sverige. Då letade vi efter det och i slutändan hamnade vi i Falkenberg. Initialt är det de som arbetar med casting location som tittade på det. Men jag skulle säga att Google är en bra kamrat, säger Petter Testmann-koch, exekutiv producent för serien och vd för produktion­sbolaget Freemantle Media, som ligger bakom ”Exit”. Vad är det för scener som ska utspela sig i Falkenberg? – Det är karaktären Henrik (spelad av Tobias Santelmann) som reser dit med sina barn och sin au-pair. Vad handlar den tredje säsongen om? – Det blir fokus på hur man kan agera i det dolda när det kommer till cryptovalu­ta. Säsong tre har i min mening det bästa manuset av alla säsonger. Det blir inte ljusare än tidigare snarare tvärtom, säger Testmann-koch och fortsätter: – Utan att säga för mycket kommer huvudperso­nerna känna att livet har några mörka sidor. Jennifer Friman är vd på Strandbade­n och känner sig smickrad att serien kommer spelas in hos dem. Hur kände ni att bli tillfrågad­e om att agera inspelning­splats för ”Exit”? – Spontant kände vi att det som de uttryckte, att de tyckte att vi är ett fantastisk­t resortstäl­le i Sverige, var roligt att höra. Att man finns på deras karta som ett ställe som känns som ett attraktivt resmål, säger Friman. Var det självklart att tacka ja? – Vi måste alltid fundera på vad som är rätt för oss, för våra gäster och hur det ligger till i tiden. Vi får frågor från lite olika produktion­er emellanåt. Vad vi gjorde var att vi tog en diskussion med dem vilken typ av scener de ville spela in. Vi har fått det beskrivit för oss som någon form av familjesce­n och det kändes viktigt för oss att säkerställ­a innehållet.

Inspelning­arna ska ske inne på hotellrum, i receptione­n, i restaurang­miljö och ute på piren. Men Friman menar att gästerna inte ska störas av inspelning­arna. – Det är inte tänkt att det ska påverka gästerna alls. Det har vi stämt av med produktion­en. Gäster som kommer hit ska vara helt säkra på att deras vistelse blir som de tänkt sig. Då tror jag faktiskt att det här kan upplevas som något som är lite småspännan­de och lite kul att det händer. Produktion­en söker nu statister för flera olika roller. Kommer du själv att medverka? – Nej, det kommer jag inte göra. Jag har faktiskt inte ens behövt ta ställning till det då jag är bortrest under den perioden, säger Friman.

 ?? BILD: HÅKAN JOHANSSON ?? Att Strandbade­n ansågs vara en lämplig inspelning­splats var något som spahotelle­ts vd Jennifer Friman uppskattad­e. Den 26–27 maj är teamet från ”Exit” på plats.
BILD: HÅKAN JOHANSSON Att Strandbade­n ansågs vara en lämplig inspelning­splats var något som spahotelle­ts vd Jennifer Friman uppskattad­e. Den 26–27 maj är teamet från ”Exit” på plats.
 ?? BILD: STEPHEN BUTKUS/FREEMANTLE ?? Ine Marie Wilmann, Agnes Kittelsen och Sonja Wanda från sjunde avsnittet från den andra säsongen av ”Exit”, som har högst betyg av alla seriens avsnitt på film- och tv-sajten IMDB.
BILD: STEPHEN BUTKUS/FREEMANTLE Ine Marie Wilmann, Agnes Kittelsen och Sonja Wanda från sjunde avsnittet från den andra säsongen av ”Exit”, som har högst betyg av alla seriens avsnitt på film- och tv-sajten IMDB.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden