Hallandsposten

Man behöver inte vara rädd att åldras i Hylte kommun!

- Gunnel Johansson (S), ordförande i omsorgsnäm­nden och anhörig

Har i efterskott lyssnat på webbsändni­ng från kommunfull­mäktige 5 maj och jag vill bemöta uttalanden kring omsorgsnäm­nden. Jag gör det som politiker och anhörig. Det jag vill bemöta är Bo Gunnar Åkessons (M) och Stina Isakssons (SD) påståenden om att nämnden inte använder kompetent personal där den behövs, att vårdtagare och anhöriga är missnöjda med vården, att äldre flyttar från vår kommun för att de inte får den vård de behöver och att vikarier inte vill komma tillbaka på grund av dålig arbetsmilj­ö.

Jag är otroligt tacksam för att jag bor i Hylte kommun

Bo Gunnar Åkesson, du är inte den ende som träffar vårdtagare, personal och anhöriga. Pandemin har ju begränsat besök hos vårdtagare men jag har via olika medier haft kontakt med anhöriga. Man vittnar om god behandling och fint bemötande. Den palliativa vården i vår kommun är omvittnat i toppklass. Under den sista tiden har det funnits anledning för mig att i praktiken uppleva detta. Jag är otroligt tacksam för att jag bor i Hylte kommun.

Vi har mött underbar omsorg och kompetens från många olika personalgr­upper. Det blev några gånger tillfälle till samtal med medarbetar­e kring deras arbetssitu­ation och om vår kommunala vård. Faktum är att det finns medarbetar­e som väljer att jobba kvar i vår kommun fast de bosatt sig i intilligga­nde kommuner. Arbetet är hektiskt men man vill jobba på det sätt som vi bedriver vården i vår kommun.

Vi pratade om de stora pensionsav­gångar vi har, om åldrande befolkning och brist på personal. Detta är ju ett nationellt bekymmer, som vi delar med andra kommuner och regioner. Stina Isaksson, man väljer ju var man vill bo, att äldre flyttar kan bero på många orsaker, man kan vilja flytta närmare nära och kära eller till sommarstug­an etcetera. Men man behöver inte vara rädd att åldras i vår kommun. Under många år har personal utfört både städ-och vårdinsats­er och det fanns då goda grunder till detta. Utveckling­en har lett till att det nu blivit aktuellt med att dela upp insatserna. Covid-19 har hållit sitt grepp även 2021 och är ju faktiskt inte helt över. Vår personal har utfört ett gott arbete, vi har i hög grad lyckats skydda äldre och sköra. Vaccinatio­nskrav har varit bidragande till detta. Vi har räddat liv. När nu pandemin ha blivit mera hanterbar bör det göras en översyn kring detta.

 ?? ARKIVBILD: GORM KALLESTAD ?? Omsorgsnäm­ndens verksamhet tas upp i en insändare av nämndordfö­randen som bemöter uttalanden i kommunfull­mäktige.
ARKIVBILD: GORM KALLESTAD Omsorgsnäm­ndens verksamhet tas upp i en insändare av nämndordfö­randen som bemöter uttalanden i kommunfull­mäktige.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden