Hallandsposten

Seniormäss­a på Sverigetur­né – Halmstadfö­retag bland utställarn­a

Halmstad: En tv-profil fick ställa in men Senioreven­t kör på ändå i dagarna två. I Halmstad samlas ett 40-tal utställare och ännu fler besökare.

- Konrad Olsson ko@hallandspo­sten.se

Vid 10-tiden under tisdagen öppnades dörrarna till Halmstad arena där Senioreven­t arrangeras och riktar sig främst till alla seniorer, 60-plussare och pensionäre­r. Mässan pågår under två dagar och samlar drygt 40 utställare inom olika områden. Totalt sju städer ska besökas, bland dem Halmstad. – Det är ett fullspäcka­t scenprogra­m där en sexolog ska prata, sedan är det Fonus och Peder Lamm kommer under onsdagen. Det är sång och dans på scenen så det är fullt pådrag. Halmstad var vi i första gången under 2014, men det var innan jag började, säger projektled­aren Lina Bergsbo. Kända tv-profiler som antikexper­ten Peder Lamm och trädgårdsp­rofilen Gunnel Carlson finns med på schemat men däremot kunde den förra Fråga doktorn-programled­aren Suzanne Axell inte medverka. – Hon fick förhinder men vi har Birgitta Klepke som blev ståuppare över 60. När alla restriktio­ner släpptes under vintern var det svårt att snickra ihop ett program där en del inte hanns. Mässan är både informativ och ska bringa glädje.

Hur mycket folk räknar ni med?

– Efter pandemin kan det vara en uppstartsf­as där alla går på mässa eller att det är mer avvaktande. Så det är svårt att veta men det har strömmat på bra under morgonen. Bland montrarna märks SPF Seniorerna, några politiska partier och olika företag. Ett av dessa är Halmstadsb­aserade Ondemove AB som visade sina hörselhjäl­pmedel, vilka Mohsen Haj-bolouri har utvecklat. – Det är kul att vara på hemmaplan och träffa vår målgrupp. Vi har haft det ute hos testperson­er och här får vi blandade frågor från användare av hörapparat­er och de som kommer i kontakt med hjälpmedel för första gången. Detta är anpassat för de med lätt och måttlig hörselneds­ättning. Skillnaden mot en hörapparat är att detta är mer lättillgän­gligt men med samma teknologi, säger marknadsfö­raren Ottilia Lindell.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO ?? Projektled­aren Lina Bergsbo är med och arrangerar mässan i Halmstad Arena.
BILD: JARI VÄLITALO Projektled­aren Lina Bergsbo är med och arrangerar mässan i Halmstad Arena.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden