Hallandsposten

Scandinavi­an Mixed får klara sig utan Henrik Stensson 2023

Golfstjärn­an Henrik Stenson har, tillsamman­s med Annika Sörenstam, stått värd för Scandinavi­an Mixed de senaste två åren. Men nästa sommar kommer Stenson inte att finnas med, rapportera­r Expressen.

- Rico Liljedahl TT

Henrik Stenson.

– Vi kan bekräfta att Henrik Stenson har meddelat DP World Tour (tidigare Europatour­en) och Ladies European Tour om sin intention att kliva av som värd för Volvo Scandinavi­an Mixed, säger en talesperso­n från Europatour­en enligt Expressen.

Nästa år arrangeras tävlingen på Ullna golfklubb norr om Stockholm. Tävlingen är den enda på Europatour­erna där startfälte­t består av både damer och herrar.

Europatour­en uppges inte vilja kommentera anledninge­n till Stensons avhopp.

Scandinavi­an Mixed, spelas 8–11 juni, och krockar med en tävling på Liv-touren, som Stenson vanligtvis spelar på.

"Europatour­en uppges inte vilja kommentera anledninge­n

Tidigare i höst uppgav Claes Nilsson, vd på We Do Sports, företaget som står bakom Scandinavi­an Mixed, att Stenson skulle spela turneringe­n även 2023 – men att fler spelare kommer att användas i marknadsfö­ringen.

– Henrik är varmt välkommen att spela. Han är värd för tävlingen och han har bekräftat att han kommer att spela. Det är där vi är. Men vi kommer att lyfta fram lite andra spelare också i marknadsfö­ringen, som Linn (Grant) och andra. Inte bara Henrik och Annika som vi gjort tidigare, sade Claes Nilsson till Svensk Golf.

Efter flytten till den saudiska Liv-touren har bland annat Svenska golfförbun­det valt att avsluta sina samarbeten med Stenson. Beslutet ska dock inte ses som kritik mot Stenson som person, har förbundet betonat. Motivering­en är i stället att Liv-tourens upplägg, där spelare får inbjudning­ar i stället för att kvala in, ”är negativt för idrottens utveckling, både i Sverige och internatio­nellt”.

 ?? ARKIVBILD: LYNNE SLADKY ??
ARKIVBILD: LYNNE SLADKY

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden