Hallandsposten

Snön drog in över Halland – och mer kan vara på väg

Halland: Majoritete­n av Halland var länge förskonat från det snöoväder som drabbade Göteborg och de nordligare delarna av västkusten. Det ändrades dock under onsdagseft­ermiddagen.

- Benjamin Troff bt@hallandspo­sten.se 010-471 51 27

Under natten till onsdagen och onsdagsmor­gonen drog snövädret in över trakterna kring Göteborg, norra Halland och Bohuslän, något som ledde till flera olyckor och långa köer vid den norska gränsen.

Snön föll så långt söderut som Varberg och Falkenberg, men vi i sydligaste Halland var fram till eftermidda­gen förskonade.

Men till sist fick även södra Halland snöfall.

– Det här snöfallet försvagas när det rör sig söderut, men även södra Halland kommer att beröras, sade Emma Härenstam, meteorolog på SMHI.

” Fredagen blir ganska kylig, men fram på dagen kommer temperatur­en att ligga omkring noll grader, framför allt längs med kusten, vilket innebär att det blir ganska blöt nederbörd.

Emma Härenstam, meteorolog på SMHI

Efter onsdagens snöfall så blir det dock uppehåll fram till helgen. Under fredagen rör sig nästa område med nederbörd in över länet. Då rör det sig troligtvis om blötsnö.

– Fredagen blir ganska kylig, men fram på dagen kommer temperatur­en att ligga omkring noll grader, framför allt längs med kusten, vilket innebär att det blir ganska blöt nederbörd. Det rör sig dock inte om några större mängder, sade Emma Härenstam.

De större mängderna snö är i stället att vänta senare under helgen, även om prognosen ännu är osäker. Enligt den nuvarande prognosen väntas tio millimeter nederbörd, vilket konvertera­s till ungefär tio centimeter nysnö.

– Lördagen blir några grader kallare så nederbörde­n ser ut att komma mer i form av snö. Det ser dessutom ut att lokalt kunna komma lite större mängder snö, men det är svårt att säga i nuläget.

 ?? BILD: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? Under onsdagseft­ermiddagen föll snön även över södra Halland.
BILD: JARI VÄLITALO/ARKIV Under onsdagseft­ermiddagen föll snön även över södra Halland.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden