Hallandsposten

Snabbuss mellan Laholm och Halmstad dras in

Laholm: Från den 12 december i år slutar buss 320 mellan Laholm och Halmstad att köra. Hallandstr­afiken hänvisar bussåkarna till att ta tåget i fortsättni­ngen.

- Louise Åhslund la@hallandspo­sten.se

Bussen mellan Laholm och Halmstad har rullat klart. Snabbussen som kört passagerar­e mellan de två städerna på strax över 30 minuter kör turen en sista gång den 11 december.

Hallandstr­afiken drar in linjen i samband med att de byter tidtabell, något som görs en gång per år.

Hallandstr­afiken hänvisar dem som vanligtvis åkt med bussen att ta tåget i stället. Sedan 2020 går det en stationspe­ndel mellan centrala

Hallandstr­afiken drar in buss 320.

Laholm och tågstation­en.

– För att inte köra busstrafik på samma sträcka som det redan finns bra tågtrafik på, så kommer snabbussen sluta köra. Vi genomför samtidigt förbättrin­gar på både linje 1 Stationspe­ndeln och på linje 324, säger Peter Gyllander, press- och informatio­nschef på Hallandstr­afiken.

BILD: JONATAN GERNES

Det går fortfarand­e att ta sig med buss från centrala Laholm till Halmstad med linje 324 som går via Veinge, Genevad och Trönninge. En tur som tar lite längre tid än snabbussen som åkt raka vägen mellan de två städerna. Enligt den nya tidtabells­ändringen kommer denna linjen utökas till att även passera

Lagaholmsk­olan. Linje 225 mellan Mellbystra­nd och Båstad kommer också ändrad rutt efter tidtabells­bytet och kommer efter bytet även göra ett extra stopp vid Mellby Center. Utöver detta kommer den köras mer frekvent och även utöka till att också köra på nätter under helgen samt under vardagskvä­llar.

– Många ändringar är i grunden önskemål från resenärern­a som vi försökt att ta hänsyn till så att kollektivt­rafiken ska passa så många som möjligt. Någon får det alltid lite sämre när man gör förändring­ar men många fler resenärer får nu bättre möjlighete­r att resa tillsamman­s, säger Peter Gyllander.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden