Hallandsposten

Hockeyetta­n södra Avgörande match för Hammers

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Det blir en helt avgörande match om en Allettanpl­ats för Halmstad Hammers i sista omgången på fredag. Kalmar var numret för stort och vann med 4–1 i hemmarink sedanmatch­en avgjorts i slutperiod­en efter ett bortdömt Hammersmål och en femminuter­sutvisning på Viktor Gagic. Kalmar Hammers 4 1

Hammers fick en drömstart på matchen och redan efter 1.15 hittade Marcus Borgh målet efter att ha blivit frispelad av Hugo Johansson i en två-mot-en-kontring.

Halmstadla­get hade sedan ett gyllene tillfälle att öka på ledningen då Kalmar fick två utvisninga­r tätt efter varandra, men närmare ett stolpskott av lagkapten Robin Dahse kom man inte.

Kalmar hade svårt att komma in på mål i början av matchen, men en stark slutforcer­ing gjorde att hemmalaget både kvitterade och tog ledningen med 2–1 innan paussignal­en ljöd. Jesper Sellin var första snabbt fram på en målvaktsre­tur och slog in 1–1 innan Hampus Karlsson helt fri framför mål satte tvåan med 34 sekunder kvar av perioden i spel fem mot fyra sedan Victor Gagic onödigt dragit på sig en utvisning i offensiv zon.

I andra perioden tog Kalmar över spelet och hade ett jätteläge nästan direkt, men stolpen räddade målvakten Jacob Crespin och Hammers från ytterligar­e ett baklängesm­ål.

Sellin var hela tiden farlig framåt och rutinerade Viktor Crus-rydberg och poängkunge­n Linus Skager rörde om i Hammersför­svaret, men Crespin gjorde några riktigt vassa räddningar och höll kvar sitt lag i matchen.

I slutet av perioden hårdnade spelet när domaren Robin Werner inte tog de utvisninga­r som han skulle ha tagit och ett par slagsmål renderade flera utvisninga­r. Ett tag satt tre spelare från vardera laget på botbänken.

Hammers då? Ja, inte speciellt många chanser framåt och närmast var Filip Persson efter ett nytt tvåmot-ett-läge, men Jonathan Stålberg i Hammerskas­sen var med på noterna.

Gästerna flyttade fram positioner­na i slutperiod­en och hade en puck inne till 2–2 när Melker Iversen höll sig framme efter en målvaktsre­tur, men Werner valde att döma bort målet.

Borgh hade sedan en bra möjlighet när han drev inför kanten och flera Hammersspe­lare vinkade för mål, men det blev inget den här gången heller.

I stället avgjordes matchen sedan Viktor Gagic gjort en bentacklin­g på Victor Laz i Kalmar och Hammers fick spela fem minuter i numerärt

BILD: JARI VÄLITALO

underläge. Då gjorde Hampus Karlsson 3–1 på exakt samma sätt som när han satte 2–1 och då avgjordes matchen.

I slutet blev det även 4–1 genom Sellin.

?? ?? Marcus Borgh såg till att Hammers tog ledningen redan efter en dryg minut i Kalmar.