Hallandsposten

Laholms kap – skyttekung­en är tillbaka efter tre år

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Laholms FK vässar offensiven inför division 2-comebacken. Gjenis Zeqiri, 23 – som vann skytteliga­n i division 3 med LFK för tre år sedan – återvänder till Glänninge park-klubben från Halmia. – Laholm kändes som det naturliga valet, säger han.

Det var 2019 som Gjenis Zeqiri spelade i Laholm förra gången och delade förstaplat­sen i skytteliga­n i division 3 sydvästra Götaland med IFK Fjärås Anton Milesson Nilsson på 18 mål.

Därefter lämnade han för Eskilsminn­e

i Ettan och har även hunnit med sejourer i Vinberg – där han gjorde 17 mål på 25 matcher i division 2 under 2021 – Varbergs Gif och Halmia innan han nu återvänder till LFK.

– Jag gillar Laholm som förening. Jag känner många spelare där och vill spela så högt som möjligt så det blev Laholm, säger han.

Hade du andra klubbar med i bilden också?

– Ja, jag hade några andra, men Laholm kändes som det naturliga valet. Det är för sammanhåll­ningen främst, jag tycker att föreningen är jättefin och sedan trivs jag på Glänninge park – det är en bra

Gjenis Zeqiri var skyttekung i Laholms FK 2019. Nu återvänder han till LFK inför division 2-comebacken nästa år. Arkivbild.

BILD: JARI VÄLITALO

publik där och då mår jag bättre som spelare.

Zeqiri gick till Halmia i somras och gjorde fyra mål på sju matcher. Men han var avstängd i kvalet till division 2 efter ett rött kort i sista seriematch­en och det har sedan ett tag varit klart att han inte skulle stanna i Halmstadla­get.

Vad är skälet till att du lämnar Halmia?

– Det är att det är division 3, det är enda anledninge­n. Jag kände inte att det var utmanande och utveckland­e.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden