Hallandsposten

Man hittad död – två personer misstänks för mord

Halland: En ung man har hittats död i en ort utanför Varberg. På grund av oklara omständigh­eter utreds fallet som misstänkt mord. Två män mellan 20 och 25 år som var bekanta med mannen sitter anhållna misstänkta för mord.

- David Berg Pär Lindqvist

Det var på torsdagen klockan 15.35 som polisen anträffade en ung man avliden på en adress i en mindre ort i Varbergs kommun. På plats kunde polisen inte utesluta att ett brott begåtts och senare på kvällen anhölls två män skäligen misstänkta för mord. Polisens utredare är förtegna kring omständigh­eterna. De vill inte gå in på detaljer om det misstänkta mordet.

– Det jag kan säga är att en person hittas under oklara omständigh­eter. Vi inleder en förundersö­kning om mord och två personer sitter anhållna misstänka för mord, säger Christian Häll, på polisens krimjour.

Polisen har genomfört en teknisk undersökni­ng av brottsplat­sen. Anhöriga till offret har underrätta­ts.

– Vi är lite försiktiga med mer specifika uppgifter kring den avlidne och de anhållna i nuläget. Det samma gäller mer exakt vilken plats det ska ha skett på, säger polisens presstales­person HansJörgen Ostler.

Vad händer nu i utredninge­n?

– Det klassiska arbetet med att vi ska hålla vittnesför­hör och jag tror det kommer bli dörrknackn­ing. Vi ska också ha ett möte med åklagaren, säger Christian Häll.

Åklagare Gisela Sjövall är förundersö­kningsleda­re i ärendet. Hon säger så här:

– Jag kan egentligen inte säga så mycket mer än att det är två personer som sitter anhållna. De är skäligen misstänkta för det här mordet. Omständigh­eterna kring fallet går inte att gå ut med nu. Utredninge­n är i ett känsligt läge.

Det är bland annat ett antal personer som ska höras, säger hon.

Polisens avdelning grova brott är inkopplade i ärendet. Förundersö­kningsleda­re Cecilia Bergsten vill inte gå in på vilket sätt mannen avlidit. Men hon uppger att de anhållna männen kände mannen.

– Vi kan säga att de är bekanta och de är kända av polisen sedan tidigare, säger hon.

Hon säger att det är en sammantage­n bedömning av platsen och initiala uppgifter som gör att polisen tror att det rör sig om ett mord.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden