Hallandsposten

Köpmansgår­den och Patriks Prylar gör gemensam sak

Halmstad:

- Tony Thorsell tt@hallandspo­sten.se 010-471 51 48 Cecilia Welin cw@hallandspo­sten.se 010-471 51 66

Köpmansgår­den och Patriks Prylar gör gemensam sak. I Elektras före detta butiker på Klammerdam­msgatan öppnar Anna Malmström och Patrik Henningsso­n en pop up-butik med varor från sina respektive butiker. – Jag vill visa andra entreprenö­rer som har drömmar om att öppna en butik, att man kan lösa det på ett sådant här sätt, säger Anna Malmström.

Den sista oktober släckte Elektra sin lampbutik för sista gången. Det fick grannbutik­en Köpmansgår­dens ägare att agera.

– Jag kände, inte en jul till med en granne som har stängt i butiken. Klammerdam­msgatan har varit ganska drabbad med tomma lokaler, berättar Anna Malmström som valde att slå en signal till Patrik

Henningsso­ns på Patriks Prylar i Röinge.

– Jag har varit kund hos honom privat och tyckt att han ska flytta in till stan, och när det här dök upp så slog jag honom en signal och han hoppade på.

Därefter gick det undan och redan den första advent hade butiken, som är en pop up-butik, premiär.

– Jag vill visa andra entreprenö­rer som har drömmar om att öppna en butik, att man kan lösa det på ett sådant här sätt. Att man är flera som går ihop i en lokal och delar på hyra, delar på elen och så hjälps man åt med personal och sådant, berättar Anna Malmström som har varit anställd på Köpmansgår­den i 28 år och drivit den själv de senaste 13 åren.

För Patrik Henningsso­n är pop up-butik i Halmstad city en tanke som har funnits länge.

Anna Malmström driver Köpmansgår­den.

– Jag skulle aldrig lämna Röinge, men city har alltid legat mig väldigt varmt om hjärtat. Jag är uppväxt i stan och city har alltid betytt mycket så det har alltid funnits en tanke på en pop up, men jag har aldrig vågat och inte kunnat för jag är helt själv i min firma och har alltid varit i de elva åren jag har hållit på nu, berättar Patrik Henningsso­n som helt och hållet tackar Anna Malmström för möjlighete­n.

Patrik Henningsso­ns förhoppnin­g är att hitta fler kunder som inte har besökt butiken i Röinge.

– Här kan folk få se mina prylar och se vilken knasig mix den här prylgubben i Röinge har.

Att hitta nya intäktsmöj­ligheter behövs i tuffa tider.

– Den här pop up:en är ett sätt för mig att överleva för det är jäkligt bistra tider för många och även för mig. Det har alltid bara gått rätt upp för mig i alla år och även under pandemin klarade vi oss, men sedan dess är det jäkligt trögt, säger Patrik Henningsso­n.

– Vi har fortfarand­e massvis med besökare, men man handlar inte lika mycket.

Patrik Henningsso­n och Anna Malmström tror samarbete kan vara en nyckel för att få ett levande centrum.

– Eftersom jag inte vågade, så är det här ett lysande exempel på hur man kan göra, att man är flera som delar på det, säger Patrik.

Pop up-butiken kommer att ha öppet december ut. Därefter ska en utvärderin­g göras.

– Ambitionen är att man kan fortsätta och kanske kan vidareutve­ckla affärsidén, säger Anna Malmström.

Anna Fallkvist (M), ordförande i samhällsby­ggnadsutsk­ottet

Planen är att det ska bli både friliggand­e villor, radhus, kedjehus samt flerbostad­shus. Holmens gränd föreslås användas som matargata till bostadsomr­ådet som ska kopplas ihop med Pilagård via en gångväg genom ett naturområd­e. I detta område finns tankar på att anlägga en dagvattend­amm och en allé.

När förslaget var ute på samråd kom synpunkter in bland annat om att jordbruksm­ark tas i anspråk. Det har dock inte fått kommunen att ändra sig i fråga om exploateri­ng av området.

Utskottet var enigt om att skicka ut detaljplan­en på granskning. Vem som ska stå för byggnation av de olika boendetype­rna bestäms i ett senare skede påpekar Anna Fallkvist.

– Men tanken är att förskolan ska vara kommunal, säger hon.

 ?? BILD: ROGER LARSSON ?? Anna Malmström på Köpmansgår­den och Patrik Henningsso­n på Patriks Prylar öppnar en gemensam pop up-butik på Klammerdam­msgatan i Halmstad.
BILD: ROGER LARSSON Anna Malmström på Köpmansgår­den och Patrik Henningsso­n på Patriks Prylar öppnar en gemensam pop up-butik på Klammerdam­msgatan i Halmstad.
 ?? BILD: ROGER LARSSON/ARKIV ?? Patrik Henningsso­n driver Patriks Prylar i Röinge.
BILD: ROGER LARSSON/ARKIV Patrik Henningsso­n driver Patriks Prylar i Röinge.
 ?? BILD: JARI VÄLITALO/ARKIV ??
BILD: JARI VÄLITALO/ARKIV
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden