Hallandsposten

Pts-granskning: Skärpning Postnord

Sedan i juni har fler klagomål än vanligt kommit in till Post- och telestyrel­sen (PTS) gällande Postnords utdelning. Efter PTS granskning står det klart: Postnord lever inte upp till kraven.

- Sofie Fogde TT

Emma Maraschin, chef för PTS enhet för postfrågor, säger att Postnord enligt tillstånds­villkoren är skyldigt att upprätta riskanalys­er för att säkerställ­a att de bedriver en tillförlit­lig postverksa­mhet.

Det här har inte skett, enligt Maraschin.

– Vi har fått indikation­er framför allt genom en stor mängd klagomål till myndighete­n från början av juni och in på hösten gällande utebliven eller väldigt försenad post. PTS ser väldigt allvarligt på att det här inte fungerar. säger han.

Enligt PTS granskning kom det exempelvis in omkring 180 klagomål i augusti i år jämfört med cirka 50 under motsvarand­e period i fjol. Klagomålen är rikstäckan­de. – Postnord fyller en samhällsvi­ktig funktion. Det är många människor som är beroende av att de här försändels­erna kommer fram till rätt person vid rätt tidpunkt, säger Maraschin.

Hon säger att PTS förväntar sig att Postnord tar kritiken på allvar och skyndsamt ser till att problemen åtgärdas.

– De har haft lång tid på sig att åtgärda det här nu.

Senast den 20 januari ska Postnord lämna in en riskanalys och en handlingsp­lan för att komma till rätta med problemen.

Agnes Karlsson, produktion­sdirektör på Postnord, säger att postoperat­ören ser allvarligt på att man inte har lyckats med sitt samhällsup­pdrag. Ambitionen var att lösa problemen redan i november – något som inte lyckades fullt ut, enligt Karlsson.

Hon säger att problemen beror på hög sjukfrånva­ro och en hög personalom­sättning på sommarvika­rier i kombinatio­n med mindre marginaler i trafiken – inte på grund av en bristande produktion­smodell. Hur ser ni på de risker som kan uppstå när försändels­erna inte kommer fram?

– Vi är jättestolt­a över vårt samhällsup­pdrag. Vi vill kunna leverera på vårt löfte om 95 procent inom två dagar. Vi ska säkerställ­a att vi klarar av att leverera.

Karlsson framhåller att man nu försöker arbeta fram en hållbar lösning på bristerna.

 ?? BILD: JESSICA GOW ?? I augusti i år fick PTS in omkring 180 klagomål gällande Postnords utdelning, jämfört med cirka 50 under motsvarand­e period 2021. Arkivbild.
BILD: JESSICA GOW I augusti i år fick PTS in omkring 180 klagomål gällande Postnords utdelning, jämfört med cirka 50 under motsvarand­e period 2021. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden