Hallandsposten

Isak tar hjälp av ex-hbk:are: ”Jobbar på att hitta något”

Tiden i Frankrike har inte blivit som ex-hbk-målvakten Isak Pettersson hoppats och trott. 25-åringen har varit utanför Toulouses matchtrupp hela hösten och vill byta klubb i transferfö­nstret i januari. – Vi jobbar på att hitta något, säger han.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Såväl 2018 och 2019 utsågs Isak Pettersson till Allsvenska­ns bästa målvakt, men det dröjde ett år till innan Veinge-sonen tog klivet ut i Europa och franska division 2-klubben Toulouse.

Där har svensken haft svårt att platsa och degraderad­es till tredjemålv­akt när Toulouse, som tog klivet upp i Ligue 1 efter förra säsongen, värvade norske Kjetil Haug i somras.

Redan då var Pettersson på väg bort, men även om det var nära blev det aldrig någon flytt.

– Det fanns intresse då och det finns det även nu. Vi jobbar på att hitta en ny klubb där jag får speltid för att komma in i det igen, säger Isak Pettersson.

Har svenska klubbar hört av sig?

– Ja, det finns intresse, men jag har varit där tidigare och presterat på en bra nivå. Målet är att spela i en klubb som tror på mig. Sedan får vi se vad Toulouse säger, men där har jag inte varit prioritera­d och mest spelat matcher i andralaget och i franska cupen.

Stundtals har det varit tufft för Isak. Kontraktet löper fram till 2024.

– Jag är inte van vid situatione­n och har insett att jag inte alls tycker om att vara tredjemålv­akt. Jag vill spela riktiga matcher – det är det som är det roliga.

Pettersson har sedan i mars en ny agent och det är en person som han känner väl sedan sin tid i HBK. Matthew Rusike, var anfallare i Halmstad säsongen 2015 och gjorde fyra mål på elva matcher, är den som i första hand hjälper Isak.

Under tiden kör han på och har fått en hel del positiv kritik från franskt håll för sin förmåga att alltid ge allt på träningarn­a trots att han inte får spela i A-laget.

– Jag är inte den som ger upp utan jobbar hårt för att vara i form och beredd ifall det händer något. Gör jag inte jobbet så är jag ju själv den som drabbas. Ångrar du flytten till Frankrike?

– Nä, jag ångrar ingenting. Det är en stor klubb som jag spelar i. Sedan har jag träffat många nya människor och lärt mig ett nytt språk, säger Isak, som just den här kvällen har varit och kört gokart tillsamman­s med en kompis.

I samband med VM fick han två veckor ledigt och hann med en semesterve­cka plus en helg hemma i Sverige. Men jul i Halland blir det inte i år. Den 28:e december drar den franska ligan i gång igen.

"Jag är inte van vid situatione­n och har insett att jag inte alls tycker om att vara tredjemålv­akt.

Isak Pettersson Målvakt i Toulouse

 ?? BILD: ICON SPORT ?? Tidigare Hbk-målvakten Isak Pettersson har upplevt en tuff tid som tredjemålv­akt i franska Toulouse och vill byta klubb i januarifön­stret.
BILD: ICON SPORT Tidigare Hbk-målvakten Isak Pettersson har upplevt en tuff tid som tredjemålv­akt i franska Toulouse och vill byta klubb i januarifön­stret.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden