Hallandsposten

Strålande spurt från Drott – Hanna Bergquist avgjorde

- Thomas Engman

Drott hade gjort sin läxa efter den mycket snöpliga i förlusten i förra matchen mot Torslanda. Hemmalaget gjorde 1–0 och nästa gång man var i ledningen stod det 27–26 (12–14) och matchuret på full tid. – Det är nästan bara svart för mig nu, skrattar matchvinna­ren Hanna Bergquist. HK Drott Alingsås 27 26

Med 36 sekunder kvart att spel placerade hon in som det skulle visa sig den avgörande bollen efter en specialvar­iant.

– Vi sa i timeouten att testa en ”korean” som vi nästan hade glömt bort, förklarar Hanna.

På vänsterkan­ten skapade hon ett samarbete med Johanna Birkkjaer Andersson som spelade fram lagkompise­n mellan två utspridda försvarare.

– Jag fick samtidigt en smäll i ansiktet men givetvis skönt med målet, skrattar Hanna.

Alingsås fick chansen i ett sista anfall men lyckades aldrig manövrera bort ett kompakt försvar och man kom aldrig till något vettigt avslut.

– Vi malde ner dom och jag tycker det är rättvist något som förmodlige­n inte Alingsås, menar en lättad Lars-magnus Jönsson, tränare i Drott.

Matchen var annars länge en mindre uppförsbac­ke för hans spelare som inte riktigt fick stopp på ett energifyll­t spelande motståndar­lag.

Samtidigt blev en rad utvisninga­r för Drott en jobspost och Alingsås var på väg mot en säker seger vid ledningen med 19-14.

– Vi trodde på det i halvtid och efter den dåliga starten så blev vi mer tydliga, menar Lars-magnus Jönsson. Pulsen i matchen ökade rejält sista kvarten genom ett stabilare skytte från niometer samtidigt som Amanda Kullenberg via två mål fram till 25–26 skakade om gästerna.

– Vi blev också mer direkta i våra

BILD: JARI VÄLITALO

attacker, förtydliga­r Lars-magnus Jönsson.

Kvittering­en till 26–26 kom efter ett viljemål från linjespela­ren Emelie Broberg. Samtidigt hade Drotts målvakt Stefanie Åkerberg börjat storspela mellan stolparna och svarade för räddningar i avgörande lägen.

En rad tekniska fel hjälpte också Drott till att kunna få pendeln att svänga över bollen och sensatione­n blev ett faktum.

Serieledar­ens andra förlust för säsongen men revansch kan det bli redan nästa lördag när serien vänder med nytt möte med Drott igen.

 ?? ?? Hanna Bergquist avgjorde hemmamötet mot Alingsås i Halmstad arena. Arkivbild.
Hanna Bergquist avgjorde hemmamötet mot Alingsås i Halmstad arena. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden