Hallandsposten

Överlägsen Bø när Samuelsson sköt bort sig

Norske stjärnan Johannes Thingnes Bø utklassade konkurrent­erna i sprinten i Hochfilzen. Sebastian Samuelsson siktade högt – men sköt bort sig och slutade 19:e. – Det är för dåligt, säger Samuelsson till SVT.

- Göran Sundberg/tt

I stället blev Martin Ponsiluoma, som vann distanslop­pet i världscupp­remiären, bäste svensk på sjätte plats, dryga minuten efter Thingnes Bø. Det saknades drygt 16 sekunder till en pallplats.

– Jag är väldigt nöjd med loppet. Skyttet är stabilt, men åkningen var så där. Det är nog den jobbigaste sprinten jag åkt, säger Ponsiluoma till SVT.

Det var en ovanlig bansträckn­ing på grund av snöbrist och herrarna åkte 2,5 kilometer inför första skyttet och sedan hela 5 kilometer inför det andra.

Jesper Nelin slutade elva, 1.29 efter och med en bom.

Det största hoppet stod dock till Sebastian Samuelsson som missade prispallen med minsta möjliga marginal under premiärvec­kan i Kontiolax – blev fyra både i sprinten och jaktstarte­n och femma i distanslop­pet.

Skulle det bli fjärde gången gillt?

Så blev det inte. Samuelsson fick en mardrömsst­art direkt på skjutvalle­n och missade sina två första skott i det första, liggande skyttet.

– Jag blir lite förvånad. Jag skjuter två bom och måste kolla på någonting. Men det var ingen förändring i vinden från inskjutnin­gen, så det är bara att jag måste göra det bättre, säger Samuelsson till SVT.

Och så var den dagen förstörd. Till slut blev han 19:e, 1.42 efter Johannes Thingnes Bø.

– Totalt sett gör jag en okej tävling, men det ser inte så bra ut att vara 1.40 bakom Thingnes Bø. Det är nog det bästa skidskytte­loppet jag har sett, säger Samuelsson om den dominante norrmannen.

Samuelsson har inte direkt något drömläge heller inför jaktstarte­n med knappa minuten upp till en pallplats.

Johannes Thingnes Bø visar kanonform direkt i säsongssta­rten.

Under premiärvec­kan i Kontiolax förra veckan vann han två av tre tävlingar (sprint och jaktstart) och tog ledningen i världscupe­n.

Tredje segern kom i sprinten i Hochfilzen.

Den 29-årige norrmannen sköt fullt och var överlägsen i spåret.

Han vann med 43 sekunder före fransmanne­n Emilien Jacqueline som noterade en miss i skyttet.

Sturla Holm Laegreid, Norge, slutade trea, 46,9 sekunder bakom sin landsman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden