Hallandsposten

Hammers till Allettan: ”Bara lättnad i kväll”

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Halmstad Hammers är klart för Allettan! Efter en nervös och stundtals darrig insats lyckades Hammers med kniven på strupen att besegra Vimmerby med 2–0 i Halmstad arena. – Det är bara lättnad i kväll, säger en tårögd Hammersträ­nare Jens Berggard. Hammers Vimmerby 2 0

Seger efter ordinarie speltid och Hammers skulle vara klart för Allettan.

Det var förutsättn­ingarna inför Halmstadla­gets sista match i grundserie­n.

Och till slut gick det – trots att

Hammers var hårt pressat i slutperiod­en när Vimmerby jagade en reducering.

– Det är bara glädje just nu. Det är fantastisk­t kul att vi lyckades för pressen har varit tung på oss, säger Jens Berggard innan han snabbt försvann ner i omklädning­srummet rörd och stolt över triumfen.

Hammers satte full fart från start och kunde med lite mer kyla och flyt i avslutning­arna fått med sig både ett och två mål in i den första pausvilan, men Vimmerbys målvakt Scott Hector storspelad­e. Först räddade han Melker Iversens tidiga friläge och höll sedan tätt när hemmaspela­rna försökte styra in den ena pucken efter den andra.

Och när Alexander Klarin sedan i nytt fritt läge lyckades få pucken förbi Vimmerbymå­lvakten, ja, då räddades han av sin vänstra stolpe.

Det märktes att Hammers var taget av stundens allvar. Laget har parkerat på Allettanpl­ats sedan första omgången och då hade det så klart känts snopet om Borås, som vann mot Nybro med 2–0, tagit sig förbi i den sista omgången och förpassat HH till sjätte plats.

Men i andra perioden kom utdelninge­n. Sedan Hammers klarat av Hugo Johanssons utvisning och några darriga minuter till då Vimmerby gick för ett ledningsmå­l skickade Växjölånet Viktor Bernhardtz in 1–0 efter en delikat passning från Alexander Klarin (23.48).

Än bättre blev det för hemmalaget då Melker Iversen tog revansch för två missade frilägen tidigare i matchen när han från nära håll styrde in Tom Johanssons skott till 2–0 (29.26).

Hammers hade sedan lägen för ytterligar­e ett mål, men matchen hårdnade till när domaren Fredrik Börjesson-tysnes släppte en del till synes klara utvisninga­r. Vimmerby fick några lägen i slutet, men Jacob Crespin agerade som vanligt lugnt och säkert i Hammerskas­sen.

I slutperiod­en fick Hammers verkligen kriga för att hålla Vimmerby borta från målet när laget blev för passivt, men på något vis lyckades hemmalaget hålla undan trots att smålänning­arna tog ut målvakten och spelade sex mot fem i slutet.

?? BILD: JOHAN PERSSON ?? Hammers klarade pressen och säkrade en plats i Allettan efter seger mot Vimmerby i Halmstad arena ishall.
BILD: JOHAN PERSSON Hammers klarade pressen och säkrade en plats i Allettan efter seger mot Vimmerby i Halmstad arena ishall.