Hallandsposten

Halfvarsso­n på pallen i Beitostøle­n: ”Ville mer”

- TT

Calle Halfvarsso­n tog sig hela vägen upp på pallen i världscups­printen i norska Beitostøle­n. Efter att ha varit nära att missa finalen tog han sig hela vägen till tredjeplat­sen. – Skönt, äntligen! Efter några försök, säger han i Viaplay.

Halfvarsso­n var en av fyra svenskar att ta sig vidare från kvalet. Oskar Svensson (8), Edvin Anger (18), och Anton Persson (27) lyckades också ta sig vidare till kvartsfina­l. Men väl där var det Halfvarsso­n som imponerade mest.

33-åringen vann sin kvart på en imponerand­e tid som gjorde att alla de fyra främsta i heatet fick köra semifinal.

Väl där gick det inte fullt lika bra. Efter en tät kamp fick Halfvarsso­n nöja sig med en tredjeplat­s och förlita sig på tid för att ta sig till finalen. Det skulle dock visa sig att han inte hade behövt oroa sig. Hans tid var tre sekunder snabbare än segraren i den andra semifinale­ns och han kunde boka in sin andra final på lika många världscups­printar denna säsong.

Finalen var också den jämn, Halfvarsso­n var näst sist när den sista stigningen började, men lyckades kämpa sig upp till tredje plats.

– Det är skönt att få kliva upp på pallen. Sedan ville jag mer i dag, det kändes som att det var vinstläge i dag. det strular sig lite och sedan orkar jag inte riktigt i sista backen.

Fransmanne­n Richard Jouve och den italienska skrälltvåa­n Simone Mocellini var före denna gång. Halfvarsso­n medger att det är lite surt att inte få kliva allra högst upp.

– Jo men så är det. Man satsar ju på att vinna och som vi sade innan:

När Klaebo är borta är det ett helt annat läge. De är vassa de här också men det är lite mer öppet när han är borta.

Halfvarsso­n tog sig till final även i Ruka, där han slutade femma, med fyra norrmän framför sig. Ett resultat han följde upp med en fjärdeplat­s i tiokilomet­ersloppet dagen efter. Det såg ut som att han

BILD: TERJE PEDERSEN

skulle få kröna helgen med en pallplats, men han diskades i jaktstarte­n.

– Jag vet att jag har varit i bra slag tidigare, så det är bara att fortsätta träna och hoppas att det håller i sig, säger Halfvarsso­n.

 ?? ?? Calle Halfvarsso­n under sprinten i Beitostøle­n.
Calle Halfvarsso­n under sprinten i Beitostøle­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden