Hallandsposten

Lloris vs Kane – klubbkompi­sarnas heta Vm-möte

-

En av matcherna i matchen på Lusail Stadium i Doha när antingen Frankrike eller England når Vm-semifinal: Hugo Lloris mot Harry Kane. Vinnaren i den duellen kan mycket väl vinna kvartsfina­len åt sitt land. – Harry är en god vän men nu är vårt fokus på att hjälpa våra landslag vidare, säger Lloris.

Lloris, 35 och Kane, 28, träffas var och varannan dag på Tottenhams träningsba­s i Enfield i Londons norra utkanter. Målvakten och anfallaren är två av de mest ansedda och uppskattad­e spelarna i Premier League-klubben.

Kane började i klubbens pojklag redan när han var runt 10 år, Lloris värvades från Lyon för tio år sedan.

– Vi har en god relation. Vi har spelat tillsamman­s i över nio år och känner varandra väl, både på och utanför planen. Jag har bara positiva saker att säga om Harry. Han är en viktig spelare både för klubben och för England.

– Han är en ledare, ett föredöme för andra spelare och en spelare av toppklass, säger Hugo Lloris på presskonfe­rensen inför matchen.

– Det är viktigt för mig att ha honom i närheten. Vi har mycket förtroende för varandra. Han är en lugn person, väldigt ärlig, vi respektera­r varandra mycket.

Tillsamman­s har de gjort 327 matcher med Tottenham. Ingen målvakt kan Kane bättre än Lloris och ingen anfallare kan Lloris bättre än Kane. Kunskaper som båda

Harry Kane

Född: 28 juli 1993 i Walthamsto­w, London.

Position: Anfallare.

Klubb: Tottenham.

Tidigare klubbar: Mellan 2011 och 2013 på lån till Leyton Orient, Millwall, Norwich och Leicester.

Landskampe­r/mål: 79/52.

"Han är en motståndar­e nu, vi represente­rar våra länder och vårt fokus är på det.

Hugo Lloris.

 ?? ARKIVBILD: MATT DUNHAM ?? Hugo Lloris och Harry Kanes långa vänskap läggs åt sidan i lördagens Vm-kvartsfina­l mellan Frankrike och England.
ARKIVBILD: MATT DUNHAM Hugo Lloris och Harry Kanes långa vänskap läggs åt sidan i lördagens Vm-kvartsfina­l mellan Frankrike och England.
 ?? BILD: CHRISTOPHE ENA ??
BILD: CHRISTOPHE ENA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden