Hallandsposten

Kommunen vill sälja mark till Stora Enso

Hyltebruk:

- Pierre Carlsson

Stora Enso har planer på att bygga en ny industri för sin verksamhet med formpressa­d fiber i Hyltebruk. Nu vill kommunen sälja den mark de har i området till företaget. – Det var ett enkelt beslut, säger kommunstyr­elsens ordförande Ronny Löfquist (S).

Som tidigare är Löfquist noga med att betona att Stora Enso inte fattat något beslut om att bygga en ny industri väster om sin nuvarande anläggning i Hyltebruk.

Men eftersom planerna finns och arbetet med att ändra detaljplan­en är igång så vill parterna komma överens om att sälja tomterna till Stora Enso när detaljplan­en är klar.

– Inga beslut är tagna men de har tagit initiativ för en ny detaljplan i området, och kommunen äger en del av den marken som ingår i detaljplan­en. Efter att detaljplan­en vinner kraft innebär det här avtalet att vi säljer marken till Stora Enso, säger Löfquist, och lägger till:

– Om ett väldigt stort företag planerar att utöka sin verksamhet i kommunen är det klart att vi ska bidra till

Ronny Löfquist (S), kommunstyr­elsens ordförande

att det går så smidigt och enkelt som möjligt.

Tomterna som kommunen äger på platsen är främst vägarna som gått igenom bostadsomr­ådet som sedan länge är rivet. Avsiktsför­klaringen som parterna nu ingått gavs tummen upp på kommunstyr­elsens tillväxtut­skott, där Löfquist är ordförande, men ska godkännas av kommunstyr­elsen.

Avsiktsför­klaringen innebär inte att affären är klar än, men är ett sätt att visa att parterna vill genomföra en överlåtels­e av marken när detaljplan­en är klar.

– Det är mark som kommunen inte har någon nytta av i dag och vi äger drygt fem procent av området. Det var ett gammalt villaområd­e och det är de gamla vägarna plus en tomt som kommunen äger.

” Det är mark som kommunen inte har någon nytta av i dag

 ?? BILD: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? Stora Enso planerar för att kunna bygga en ny industriby­ggnad väster om den nuvarande fabriken i Hylte.
BILD: JARI VÄLITALO/ARKIV Stora Enso planerar för att kunna bygga en ny industriby­ggnad väster om den nuvarande fabriken i Hylte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden