Hallandsposten

Smilla är Våxtorps Lucia – visste inte om nominering­en

Våxtorp: 17-åriga Smilla Lindqvist från Hishult har utnämnts till Björbäcks Ryttarföre­nings ridande lucia. – Det känns kul. Att bli lucia är något man bara får en chans till, säger Smilla Lindqvist.

- Lovisa Essunger le@hallandspo­sten.se 010-471 51 33

När Smilla Lindqvist fick veta att hon blivit vald till årets ridande lucia blev hon förvånad. Hon visste inte ens att hon var nominerad, det var hennes mamma som nominerat henne i smyg.

– Hon är rätt blyg av sig så jag visste att hon nog inte skulle göra det själv, säger mamman Ann-charlotte Lindqvist och skrattar.

Smilla Lindqvist är glad att hennes mamma nominerade henne, och tvekade inte för en sekund innan hon tackade ja till förfrågan.

– Det är spännande. Jag har aldrig varit med i ett sånt här luciatåg förut, så det blir något nytt, säger hon.

Hon säger att lucia är en högtid som hon alltid tyckt varit speciell.

– Jag tycker att lucia är väldigt mysigt. Man träffas och umgås och det blir en speciell stämning med alla ljus. Det blir bara ännu mysigare när det är med hästar. Särskilt när man hör hästarna gå. När vi ska gå igenom byn så går vi på vägen, om hästarna har skor då så låter det ju så mysigt, säger hon.

Smillas hästintres­se har funnits med henne sedan barnsben. Som liten fick hon kontakt med hästarna genom sin hästintres­serade mamma.

– Sen fick jag min egen häst när jag var sex år, sen dess har jag alltid haft häst.

Nu är hon 17 år och går ett hästinrikt­at program på Segragymna­siet i Östra Ljungby, vid sidan av studierna så tävlar hon också.

– Om jag lyckas med de mål jag har så vill jag jobba med hästar i framtiden. Hur som helst så kommer hästarna alltid att hänga med på något sätt, säger hon.

Vad är det för mål du har?

– Att komma upp till det högsta, eliten.

Nu är förberedel­serna inför luciatåget i full gång. För Smillas del handlar det mest om att fixa fram kläder och göra i ordning hästen Hector.

– Hästen behöver tvättas, det är väl det. Sen är det mest att jag ska förbereda med kläder och sånt, men det överlämnar jag till mamma.

Är du nervös?

– Nej. Jag kommer ju mest sitta på min häst och han är jättesnäll. När man är med honom känner man sig trygg, så det går inte att vara nervös då.

” Det blir bara mysigare när det är med hästar. Speciellt när man hör hästarna gå.

 ?? BILD: LOVISA ESSUNGER ?? Smilla Lindqvist visste inte att hon blivit nominerad till årets ridande Lucia förrän hon blev informerad om att hon blivit utvald.
BILD: LOVISA ESSUNGER Smilla Lindqvist visste inte att hon blivit nominerad till årets ridande Lucia förrän hon blev informerad om att hon blivit utvald.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden