Hallandsposten

Handelsträ­dgård ska lyfta med nytt namn och orangeri

Mellbystra­nd: Johanna Thuresson tog nyligen farväl av blomsterbu­tiken som hon drev i 23 år på Mellby Center. Nu satsar hon allt sitt krut på handelsträ­dgården i Mellbystra­nd i stället med bland annat namnbyte, kafé och orangeri.

- Jerry Carlsson

Johanna Thuresson har ett visst vemod i rösten när hon berättar att hon har sålt butiken Blomsterde­sign på Mellby Center.

– Jag öppnade ju butiken där 1999 och den blev lite av mitt skötebarn. Samtidigt känner jag att jag inte hinner med allt. Jag måste fokusera på den här verksamhet­en fullt ut och utveckla den efter bästa förmåga. Dessutom är det skönt att veta att den nya ägaren Christina Holmqvist tänker driva verksamhet­en i samma spår som tidigare,

Nu byter hon även namn på handelsträ­dgården – från Blomsterde­sign Trädgård till Fröjd Handelsträ­dgård.

– Jag kunde ju ha valt att behålla namnet men jag kände att det var dags för en nystart. Ordet fröjd inkluderar så många härliga saker och det passar därför perfekt på den här handelsträ­dgården.

HP har tidigare berättat om Johanna

Thuressons planer att bygga ett orangeri på en del av åkermarken intill handelsträ­dgården. Nu har hon fått klartecken av kommunen i form av ett nyligen beviljat bygglov.

Om allt går enligt hennes planer kommer ett orangeri på drygt 200 kvadratmet­er stå klart inom två år.

– Jag måste få klart med finansieri­ngen och komma överens med markägaren. Därefter kan vi komma igång. Det ser jag verkligen fram emot, säger hon.

Förutom odling kommer hon även att bedriva kurser i orangeriet.

Och redan nästa sommar kommer det även att finnas ett kafé i anslutning till handelsträ­dgården.

BILD: JERRY CARLSSON

– Mitt mål är att det här ska bli en modern handelsträ­dgård där vi varvar försäljnin­g med upplevelse­r. Här ska alla ges möjlighet att odla sitt gröna intresse, säger Johanna Thuresson.

 ?? ?? Johanna Thuresson vill utveckla en modern handelsträ­dgård. ”Här ska alla ges möjlighet att odla sitt gröna intresse”, säger hon.
Johanna Thuresson vill utveckla en modern handelsträ­dgård. ”Här ska alla ges möjlighet att odla sitt gröna intresse”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden