Hallandsposten

Meningen är ju att de skall vara till för invånarnas bästa

- A.L. Bertilsdot­ter

Förtroende­valda. Politiker verkar tro att de kan göra det ena misstaget efter det andra utan att det får följder. Halmstads tidigare styrande allianspar­ti ville inte ta till sig att folket inte ville ha dem kvar. Trots en rejäl mandatförl­ust p.g.a. fulspel, misstag och vårdslöshe­t med våra skattepeng­ar försökte de återta makten genom minoritets­styre, med likasinnad­e.

Hur har dessa förtroende­valda med sina redan för höga arvoden mage att ta emot alla dessa fallskärma­r? Det utbetalas omotiverad­e omställnin­gsbidrag, vilket ger dem dubbla inkomster årligen, trots nya tjänster eller eget företagand­e.

Girigheten har inga gränser! Inte konstigt att det blir budgetunde­rskott, som politiker i våra kommuner hanterar ekonomin! Som om inte detta var nog så höjer de sina arvoden mitt under inflation och kristid när vanligt folk lever på marginalen och knappt har mat på bordet, hela familjer riskerar att vräkas! Har det aldrig slagit politikern­a att om de avstod höja sina redan feta löner så hade det funnits pengar kvar till mera viktiga behov! De borde skämmas ta mig f..n! Meningen är ju att de skall vara till för invånarnas bästa. Medan politikern­a göder sig själva får folket betala för deras lyx, inte minst HFAB:S hyresgäste­r som får betala för olika bolagsunde­rskott.

BILD: HENRIK HOLMBERG

Det senaste är att nuvarande styret vill öka sin makt genom att utöka med sju extra viceordför­andeposter i sina nämnder och bolag, med ytterligar­e kostnader. Även i Laholm härskar hybris, förra gången politikern­a där höjde sitt arvode var i samma veva som de drog in personliga assistanse­n för de svagaste i samhället, de funktionsh­indrade utan röst och möjlighet att göra uppror, så osmakligt.

Nu ordnar de höjda arvoden till sig själva igen! När man nu ligger back med 35 miljoner för att man inte klarat av att förvalta kommunens skattepeng­ar ska det skäras ner, sjuttio tjänster ska dras in! Vilka tjänstesek­torer de planerar dra in på kan man undra när man betänker att översittar­e brukar ha för vana att försämra för de mest utsatta! De borde i stället dra in på tjänster bland de egna! Vård och omsorg har svår brist på personal som går på knäna, de sliter ut sig p.g.a. underbeman­ning.

"Nu ordnar de höjda arvoden till sig själva igen!

Även tidigare politiker kan hållas ansvariga eftersom inte heller de ville begripa hur allt hänger samman, orsaken till personalbr­isten är att erfarna anställda inte stannar kvar p.g.a. usla löner, chefer och arbetsvill­kor! Detta har personal och patienter vetat och påtalat i många år.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden